„Идеал Стандарт – Видима“ с ключова роля в Секторен съвет на уменията „Машиностроене, металообработване и металургия“

Съгласно промените в Закон за професионалното образование и обучение започнаха работа 20 секторни съвета на уменията, които заедно с Министерството на образованието и науката, ще разработят нов Списък на професиите за професионално образование и обучение.

Светлана Георгиева, ръководител „Подбор и наемане на персонал“ е избрана за координатор на Секторен съвет на уменията „Машиностроене, металообработване и металургия“. 

Секторните съвети ще заседават минимум два пъти в месеца. Първото заседание се състоя на 22 и 23 март, което бе открито от зам.-министъра на образованието и науката Мариета Георгиева. Следващата среща на Секторен съвет на уменията „Машиностроене, металообработване и металургия“ е насрочена за 29 март. По програма е предвидено „Идеал Стандарт – Видима“ да е домакин на някое от предстоящите заседания.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).