„Идеал Стандарт – Видима“ се включи в инициативата за студенти „HR: Rush for practice“

„Идеал Стандарт – Видима“  участва в пролетното издание на инициатива „HR: Rush for practice“ във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, което официално бе открито на 19 март. Инициативата „HR: Rush for Practice“ е съвместно практическо задание за студенти, която се организира от ЧР платформата Pleggi [pleggi.com], университети в България и Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

В рамките на инициативата, която се провежда в Стопански факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се включиха над 100 студенти. От тях с жребий са избрани четири екипа от по двама студенти, на които им предстои работа по задание на „Идеал Стандарт – Видима“. Те трябва да разработят методика на подбор за две позиции – Лаборант и Експерт, околна среда. От 20 март започва реалната работа на студентите по проекта с ментор Светла Георгиева, Ръководител „Набиране и подбор на персонал“.

Ето как протича инициативата „HR: Rush for Practice“ – това е състезание между студентите, които работят по практическа задача, зададена от компании. Работата по заданието ще продължи до 3 май. Студентите формират сами екипи по двама и изпълняват „Набиране на таланти за реални отворени позиции, използвайки платформата Pleggi“. Екипите Човешки ресурси търсят на база критериите за съответната позиция реални кандидати, с което ще подпомогнат компанията в нейния „Подбор“, ще научат много нови умения, като ще „влязат в обувките“ на специалистите от съответните компании.

В края на състезанието се определя екипът, който най-добре се е справил със задачата.

Да пожелаем успех на нашите екипи от млади специалисти!

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).