„Идеал Стандарт – Видима“ представи пред студенти възможностите за професионална реализация

„Идеал Стандарт – Видима“ взе участие в  дискусионния форум „Образование – наука – бизнес“, организиран от Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ на 12 март.

Светла Георгиева, ръководител „Набиране и подбор на персонал“ запозна младите хора с възможностите за добиване на професионална практика в лятната стажантска програма на компанията и мотивира студентите да бъдат активни при търсенето на възможности за професионална реализация. Тя им даде съвети как да се представят успешно по време на стажа – да бъдат любознателни, търсещи и трупащи нови знания и умения.

Нашият колега Георги Иванов, възпитаник на Стопанския факултет, с удоволствие представи на студентите своя професионален старт в компанията в Дистрибуционен център и вече е на позиция  „Главен експерт, анализи транспортна дейност /Европа/“. „Аз съм завършил специалност „Международни икономически отношения“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“  и успешно реализирал се в „Идеал Стандарт-Видима“. Моето кариерно развитие започна на позиция „Експерт, координиране транспортна дейност“, като в момента изпълнявам длъжността „Главен експерт, анализи транспортна дейност /Европа/“. Благодарен съм на своя ръководител Димитрина Цанова за подадената ръка и за непрестанната подкрепа.“

Форумът „Образование – наука – бизнес“ се превърна в традиция на катедра „Стопанско управление“ и на него си дават среща преподаватели, студенти, представители на бизнеса и местната власт от региона.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).