Започна творческата практика на студенти от Нов Български Университет

За 11-та година студенти от специалност „Керамика и стъкло“ от Нов Български Университет, гр. София са на творческа практика в завода за керамика.

Още с пристигането си студентите се запознаха с производствените процеси в завода, а тези които идваха за поредна година се впечатляваха от технологичните обновления.

Тази година техен гост е проф. Божидар Бончев – преподавател в Националната художествена академия през последните 30 години. В своето творчество проф. Бончев е поставял на специално място проблемите на съвременната функционална керамика, което бе и тема в първата му лекция пред студентите в завода за керамика. Освен на творчеството си той отдели особено внимание на своите учители и ментори – проф. Венко Колев и проф. Красимир Джидров.

От 19 до 23 февруари младите творци „прекрояват“ и изрисуват с различни техники керамични изделия – тоалетни, бидета, казанчета, мивки, които превръщат в истински произведения на изкуството.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).