КОЛЕДА Е МАГИЯ!

Традиция е в последния брой за годината на сп. „Нашият Стандарт“ да „отидем на гости“ на колеги и те да споделят вълненията и мислите си за Коледа и Нова година.

Ще ви срещнем с Виолетка и Наталия Шекерови, които ни „посрещнаха” в компанията на техните семейства, дни преди Коледа. Ето разказа им:

„Ние сме две сестри, Виолетка и Наталия Шекерови, и се радваме, че заедно работим в завода за санитарна арматура.
За нас и нашите семейства Коледа е магия и вълшебство!
Всяка година, в края на декември, се потапяме в уюта на семейната атмосфера с нашите съпрузи и деца, с вкусно приготвените ястия и курабийки, с красиво подредената празнична трапеза.
Обичаме Коледа, защото ни кара да помечтаем за един друг
свят. Свят по-различен от ежедневието ни. Свят на приказки, блещукащи светлини и звезден прашец.
Всеки от нас има нужда от вълшебство и споделяне на хубавите преживявания и на трудните моменти. Тогава е важно
хората до теб да правят всичко възможно да се чувстваш
специален.
На всички колеги пожелаваме да бъдат заобиколени от такива
хора, с които да усещат, че са обичани, единствени и неповторими. Да намират красивото дори и в сивото ежедневие.
Просто трябва да го забелязваме!

Магията е навсякъде, не само по Коледа!
Весели празници!

Семейство Денчеви: „Ние сме семейство Михаела и Николай Денчеви,
и двамата работим в завода за керамика. Нашите родители са ни научили и възпитали така, че за нас Коледа да е специален празник, отличаващ се от всички останали. Уважаваме обичаите и традициите, които сме научили и наследили.
Колкото повече наближава Коледа, толкова повече се приповдига и настроението в нашия уютен дом. Започваме две седмици по-рано, като поставяме и украсяваме коледната елха. Продължаваме с украсата и поставянето на много коледни лампички, закичени от външната страна на нашата къща. И така неусетно стигаме до
Бъдни Вечер. Това за нас е може би най-хубавият от всички празници. С голямо желание и любов приготвяме седем постни ястия за празничната трапеза, цялата къща ухае на вкусна питка, в която се крие една паричка. Вълнуваме се – кой ли ще я спечели? А вечерта е толкова смирена и спокойна със запалена свещ на масата, светяваща усмихнатите лица на цялото ни семейство. Сутринта на Коледа трябва да има подаръци, все пак какво е Коледа без подарък, който да зарадва близките около теб. Но най-големият подарък си остават празничните мигове прекарани с цялото семейство, всеки отнякъде завърнал се – от чужбина, от далечен български град, за да сме всички заедно. Духът на Коледа оживява, когато всеки от нас носи частица от нея в сърцето си. Когато всеки от нас срещне обичта на човека до себе си. Празникът Рождество Христово не е това да получаваш и даряваш скъпи подаръци. Той е това да направиш някого щастлив! Всеки човек е способен на добри дела. Ако не сме сторили поне едно добро дело през годината, Коледа е подходящ момент да опитаме да изпълним
пропуснатото и да сътворим нашето коледно чудо и да погледнем с вяра и оптимизъм в бъдещето.
От сърце пожелаваме весели празници на всички колеги, близки и приятели!“

Семейства Алиеви и Гавазови: „Ние сме две сплотени семейства: семейство Алиеви, Нурие и Мюхян и синът ни – Илиас и семейство Гавазови – Мюршен и Билял (брат на Нурие). От дълги години работим в завода за керамика на работни места в крайните процеси.
Отново е последният месец на годината и декември веднага ни напомня, че наближават Новогодишните празници, а това означава и повече ваканционни дни и поводи за събиране с близки и познати. Разбира се, не бива да пропуснем и атмосферата с уханието
на сладкиши и уютно топло място, а в същото време ще се радваме, ако навън има и натрупан сняг.
Всяка година на 31-ви декември тръпнем в очакване да посрещнем заедно поредната Нова година и това е един от най-красивите ни празници. Празникът ни е богат на светлини и фойерверки, а домът ни ухае на вкусни ястия. Шампанското е задължително, а настроението винаги неописуемо приповдигнато.
Всичко това е прекрасно, но за нас, за нашата голяма фамилия в края на всяка изминала година е най-важно да благодарим на всички онези, сътворили за нас добро, помогнали ни в трудна ситуация или просто подкрепили с добра дума в точния момент.
От сърце благодарим на своите близки, приятели, колеги и им пожелаваме една здрава и щастлива Нова година!

В навечерието на дългоочакваните Коледни празници ще ви представим две семейства: Десислава и Свилен Стоянови и Полина и Пламен Кирилови. Десислава и Свилен работят в Дистрибуционен
център, Полина в завода за санитарна арматура, Пламен в завода за санитарна керамика.

Какво ги свързва? Когато Десислава и Свилен стават част от
компанията, те вече мислят за семейство, защото ученическата им любов е силна и следва естествения ход на събитията. При Полина и Пламен нещата са по-различни. Искрата пламва между тях по време на студентските им години. След това започват работа в „Идеал Стандарт – Видима” и решават, че ще поемат общ път, заедно, за да го превърнат в празник на обичта! И когато идва важният момент – избор на кумуве, те не се колебаят да поканят техни добри приятели, открили ги в компанията – семейство Стоянови.
Приятелството и уважението, подкрепата и обичта, доказали се през годините, превръщат Деси и Свилен, Поли и Пламен за пример, че работата може да бъде много повече от ежедневие. Попитахме ги какво е Коледа за тях. Ето какво споделиха: „Коледните празници са време на вълшебство, когато светът се обгръща с топлина и любов. Този период на годината носи в себе си специална атмосфера, която обединява хората и ги кара да забравят за ежедневните суети и грижи. Коледа е повод за радост, обич и споделени моменти с близките ни”, разказва с приповдигнато настроение Десислава.
„Семейните обяди и вечери, споделените смехове и разказването на истории създават специални връзки. Този празничен период ни припомня за важността на общуването и свързването с тези, които обичаме”, допълва Свилен. С много вълнение Полина споделя: „По традиция по време на Коледните празници се събираме заедно двете семейства около масата, която става място за смях, обич и изобилие. Всяко ястие e повод за споделяне на вълнение и разказване на различни истории. С усърдие и въодушевление, децата подготвят Коледна викторина със забавни въпроси, които не само карат всички да се замислят и усмихнат, но и създават уникални моменти, изпълнени с радост и топлина, съпътстващи ни през цялата година”.
„Пожелаваме ви безброй усмивки, обич и неизгасващ огън в сърцата ви. Нека Коледната звезда ви насочи към мечтите, а даровете ви да бъдат не само в материален смисъл, а и в дарени усмивки, време и внимание към близките ви”, завършва Пламен.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).