„Идеал Стандарт – Видима“ модернизира лабораторията на Специализираната болница за белодробни заболявания в Габрово

Компанията за пореден път доказа своя социален ангажимент за повишаване нивото на здравните грижи в областта. В резултат на активен диалог с ръководството на Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести в Габрово се определиха нуждите  здравното заведение за обновяване на медицинското оборудване. В продължение на три години компанията дари нови съвременни апарати за изследване на показателя D-Dimmer, за кръвна захар, кислородни концентратори и висок клас биохимичен анализатор. Лабораторията на областната Специализирана болница за активно лечение по белодробни болести в Габрово вече е с модерна апаратура.

„Още при първите разговори с д-р Станчев приехме присърце осъвременяването на медицинската апаратура на лабораторията. Нито за миг не сме се колебали, че трябва да съдействаме. Това е нашият начин да покажем своя ангажимент към обществеността, където работим и загриженост към хората, включително и към работещите в нашата компания“, каза Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ по време на разговор с медиците в болницата при посещението си в новооборудваната лаборатория.

Д-р Станчев обясни подробно за всеки един от апаратите, закупени от компанията, които са от изключителна полза за навременната диагностика на пациентите и провеждането на пълноценно лечение. „Огромната необходимост от съвременна надеждна апаратура възникна в Ковид пандемията, сподели д-р Иво Станчев и „тогава „Идеал Стандарт – Видима“ веднага реагира и закупихме първия апарат за изследване на показателя D-Dimmer, с който следим склонността към образуване на тромби в кръвта. През следващата година осъвременихме лабораторията с още един апарат за изследване на кръвна захар, закупихме и кислородни концентратори, които се използват в лечебния процес при пациенти с ниски нива на кислород в кръвта. Най-новият апарат е модерен биохимичен анализатор, който има изключително важно значение за провеждането на последващо лечение на пациенти с белодробни заболявания, тъй като правим специфични изследвания на много биохимични показатели.“

Медиците в СБАЛББ сърдечно благодариха за направените дарения и изразиха удовлетворението си, че така качеството на медицинските услуги е на още по-високо ниво.

Финансовата подкрепа на „Идеал Стандарт – Видима“ за осъвременяване на медицинската техника с цел по-високо ниво на здравните грижи в болниците в Габрово и Севлиево е част от дългогодишния проект на компанията „За по-добро здравеопазване“.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).