Ярослав Дончев: Социалният ангажимент на „Идеал Стандарт – Видима“ към обществото е бил винаги сред приоритетите ни

На 14 септември официално се откри новият операционен блок в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, който отговоря на най-високите съвременни изисквания и може да се сравнява с операционните в областните и в университетските болници у нас.

Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ се обърна към присъстващите с думите: „Болницата в Севлиево може да служи за пример. От една страна как трябва да изглеждат общинските лечебни заведения, а от друга, че това е възможно само ако има успешно сътрудничество между бизнеса, общината и ръководството на болницата. През годините преминахме през различни политически, икономически и социални предизвикателства, но социалният ангажимент на „Идеал Стандарт – Видима“ към обществото е бил винаги сред приоритетите ни. Здравеопазването е един от аспектите на нашата корпоративна социална отговорност – от осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, грижата за здравето на работещите в компанията, до подпомагане на здравните заведения в областта.

Винаги сме реагирала своевременно и адекватно на нуждите на общинската болница, защото само така знаем, че наистина помагаме и на града ни. Нашата компания от години работи за повишаване качеството на здравните грижи чрез инвестиции в съвременна модерна апаратура и подобряване на условията в болничните заведения. Като пример ще дам, че за периода 2019 – 2023 г. сме инвестирали близо 800 000 лв. в болничните заведения в областта, а за общинската болница подкрепата ни е към 300 000 лв., в това число закупуването на съвременно оборудване за операционната – хидравлична операционна маса и процедурна лампа.

Освен инвестиционната ни програма за по-високо ниво на здравните грижи в болницата, с д-р Пламен Цеков и д-р Иван Иванов обсъждаме възможности за привличане на млади специалисти. Надявам се скоро да можем да споделим повече и за този проект.

Искаме да благодарим и на целия екип на отделението за тяхната непрекъсната ангажираност и труд, осигурявайки медицинска грижа по време на ремонтните дейности. Смятаме, че този проект е стъпка напред към по-доброто здравеопазване и подобрени медицински услуги за нашата общност.

Пожелавам на ръководството на болницата, на всички лекари и медицински работници много здраве, за да могат да полагат постоянни грижи за здравето на своите пациенти и все така да извършват своята работа с висок професионализъм, защото гражданите на нашия град го заслужават!

Операционният блок официално бе открит от д-р Иван Иванов, кмет на Община Севлиево, д-р Пламен Цеков, директор на общинската болница, лекари, спонсори, представители на бизнеса, медии и гости.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).