Стажантите си тръгнаха с обещанието отново да се върнат следващото лято

„И тогава идва това магическо чувство за възможност, което се разтяга като мост между юни и август. Чувството, че всичко е постижимо.“ Ейми Фрийдман, из книгата „Две лета“

Заключителното събитие на студентите от Лятната стажантска програма на „Идеал Стандарт – Видима“ премина под мотото „Здрави в офиса“. Темата не е избрана случайно. Здравословните условия са  фундаментален елемент от работната среда. Това е направило силно впечатление на младите хора и по време на стажа си са разбрали от каква изключителна важност е доброто здравословно състояние по време на работа и извън нея.

Тази година 10 младежи придобиха ценен практически опит в най-младата и бързоразвиваща се структура на компанията – Център за споделени услуги. Те приложиха езиковите си знания по английски, немски, испански, руски, италиански в областите: счетоводство, финанси, обслужване на клиенти, маркетинг.

По време на заключителното събитие студентите споделиха резултатите от направеното собствено проучване в Центъра за сподолени услуги. Изследването им показва, че за работещите в компанията поддържането на добро здраве е изключително важно. Като закачка към своите ментори стажантите бяха подготвили здравословни съвети и предложиха практически упражнения за офис среда.

„Вашата непоколебимост да ни помогнете да се обучим и израснем направиха стажантската програма едно наистина забележително изживяване, което ни кара да обещаем, че ще се върнем отново следващото лято“, споделиха стажантите, като за много от тях навлизането в света на счетоводството, маркетинга и дизайна бе ново и предизвикателно пътешествие.

Всеки от стажантите получи Сертификат за завършена стажантска програма. Те бяха връчени от Милена Богданова, директор Човешки ресурси Източна Европа. Тя се обърна към тях с думите: „Вярвам, че времето при нас и придобития опит са ви помогнали да разберете каква професия бихте работили с желание и удовлетвореност. Радвам се, че сте създали приятелства, помежду си и с колегите от Центъра за споделени услуги, защото това е част от израстването ви, част от професионалния и житейски опит, който сте натрупали при нас.  Оттук нататък напред и нагоре – успех и през новата учебна година и във вашите бъдещи начинания! Благодаря и на вашите ментори, които ви направиха част от нашия екип!“

Стажантите благодариха поименно на своите ръководители за невероятното менторство и подкрепа. Благодарност за вдъхновяващото лидерство изразиха към изпълнителния директор Ярослав Дончев. Изказаха благодарност и на целия екип на отдел „Човешки ресурси“ за грижата за тяхното адаптиране във фирмата.

Със специално отношение и благодарност те се обърнаха към ръководителя на стажантската програма в „Идеал Стандарт – Видима“ – Светла Георгиева. „От все сърце ви желая да бъдете хора с нестихващи идеи и с огромни добри сърца – вие ги имате, пазете ги такива“, се обърна Светла Георгиева към студентите и добави: „Поздравления за тази стажантска програма. Тя се случи благодарение и на вас. Искаме във вашите очи да виждаме успеха! Пожелавам ви да сте здрави, уверени, смели и мислещи хора! Носете този заряд, който отключихте при нас, защото вие дадохте и на нас – енергия и много ентусиазъм.“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).