Милена Богданова приветства участниците в Международна научно-приложна конференция “Регионално развитие, културни коридори и медии” в Севлиево

Севлиево бе домакин на Международна научно-приложна конференция “Регионално развитие, културни коридори и медии”. Събитието се организира от севлиевския регионален вестник “Росица”, осъществено с подкрепата на Община Севлиево и „Идеал Стандарт – Видима“.

На форума участие взе и Милена Богданова, която приветства Даниела Маринова, зам.-областен управител Област Габрово, д-р Иван Иванов, кмет на Община Севлиево, Таня Христова, кмет на Община Гарово, представителите на Технически университет – Габрово и Регионален исторически музей – Габрово. Международната конференция се проведе под патронажа на  Кръстю Кръстев – министър на културата. 

В приветствието към официалните гости, представители на академичните среди, преподаватели и гости, Милена Богданова говори за „Идеал Стандарт – Видима“ като фактор и двигател на регионалното развитие, културата и медиите.

В словото си тя каза: „Вярвам, че всеки от вас е усетил огънят на съзиданието, с които е организирана тази Международна научноприложна конференция „Регионално развитие, културни коридори и медии“. Този огън гори във визионерите, хората, които имат смелостта да прогледнат, за да видят смисъла на делото им и в бъдещето.

Такива са основите на успеха и на нашата компания „Идеал Стандарт – Видима“ – фундаментите на която, българският предприемачески дух поставя преди 90 години. Интересното е, че не е имало прекъсване във възходящата спирала, независимо от политическите, икономически и социални катаклизми, които спохождат България. Хората, които са управлявали фирмата за този период, са имали ясна представа как се осигурява приемственост на успеха. А този пример е заразен!

„Идеал Стандарт – Видима“ допринася за издигане на стандарта в региона чрез изграждането на индустриален клъстър, инфраструктура за бизнеса, грижата за работещите в компанията и редица значими социални ангажименти за  осигуряване на по-високо ниво на здравните грижи, инвестиции в образование, насърчаваме активния начин на живот, удовлетворяваме духовните потребности на хората. Това е нашият начин да допринасяме за регионалното и културното развитие в региона.

Споделяме широко своя опит, постижения и добри практики чрез медиите, за да намираме съмишленици, да даваме импулс за развитие на целия регион. Стремим се към честна и открита комуникация, посредством собствени медии – списание „Нашият Стандарт“, седмично видеопредаване „Актуално“, месечен информационен бюлетин, фирмени сайтове: idealstandard.bg, Vidima.bg, thebathroom.bg, Youtube канали: idealstandard, Ideal Standard – Vidima, социални медии: Фейсбук страници – Идеал Стандарт – Видима, Баня на годината; LinkedIn, фирмен блог – blog.Vidima.bg.

Създали сме дългогодишни партньорства с медиите – национални и регионални. А с вестник Росица партньорството ни датира от нашето създаване. Вярваме, че сътрудничеството между бизнеса и медиите благоприятства за подобряване на средата, в която живеем и работим.“

Форум от такъв мащаб се организира за първи път в Севлиево. Стартът е даден от г-жа Минчева (главен редактор на в. Росица) и вярваме, че ще намери съмишленици, които ще продължат започнатото.“

В края на изказването си тя пожела успех на конференцията.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).