„Идеал Стандарт – Видима“ отново с щедро дарение за МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

В унисон с дългогодишната политика на „Идеал Стандарт – Видима“ за подкрепа на здравеопазването в региона е поредното дарение за областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Здравното заведение получи специализирано оборудване за операционна и висок клас апаратура за „Реанимация“ и „Инвазивна кардиология“. Дарението е на стойност над 110 000 лв.

„С дарените модерни маси за централен операционен блок и бифазният, синхронизиран дефибрилатор-монитор от най-висок клас ще осигурим достатъчно добри условия на работа на оперативните екипи, комфорт и сигурност на пациентите по време на всички оперативни интервенции“, сподели д-р Минко Михов, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Двете модерни операционни маси са с електрохидравлично движение от сравнително висок клас за извършването на лапароскопски операции в обща хирургия, както и за работа с новата лазерна апаратура в „Урология“, с която „преди дни е направена първата такава операция в областната болница“, похвали се д-р Михов.  

„За отделението по „Реанимация“ дарената мониторна станция проследява жизнените показатели на всички настанени пациенти в реално време и съхранява запис на всички събития. Модерната мониторна станция подмени старата аналогова система от монитори в изключително критичен за отделението момент“, сподели д-р Михов. „Идеал Стандарт – Видима“ дари 6 монитора, централен компютър и специализиран софтуер с възможности да се следят и изследват различни показатели на пациентите. В отделението по реанимация преминават около 500 пациенти на година.

„Ние винаги сме били прагматични как да подкрепим болницата. Инвестирането във висок клас медицинска апаратура и оборудване е съвместно решение между нас и д-р Михов и екипа му. Вярвам, че ще продължим да работим по този начин, защото това е вярната формула за повишаване нивото на здравните услуги в региона“, заяви Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ при официалното представяне на даренията от д-р Минко Михов, изпълнителен директор на болницата, д-р Георги Атанасов, началник отделение по урология, д-р Петър Панайотов, началник отделение по хирургия, д-р Мирослав Стоянов, лекар отделение по инвазивна кардиология и д-р Георги Чакалов от отделението по анестезия и интензивно лечение.

След представянето на оборудването д-р Михов благодари на „Идеал Стандарт – Видима“ за дарението, тъй като отделенията, за които е предназначено, са изключително важни за една болница. 

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).