Споделено от колеги с 25+ години трудов стаж в завода за санитарна керамика – Част 2

Севджан и Джихан Руфат започват работа през 1998 г. в завода за керамика. Тя работи в зона преди сушене, а той в отдел „Енергетичен“. За работата си в завода за керамика вече 25 години разказват:

„Започнахме работа в завода един след друг, през март и май 1998 г. Тогава България излизаше от тежка икономическа криза. Ние бяхме безработни, младо семейство с тригодишно дете. За нас да работим в завода за керамика беше единствена възможност, за която никога не сме съжалявали през изминалите 25 години.

Пораснахме в завода, изградихме се като личности, придобихме житейски опит, създадохме добри приятели и среда, в която се чувстваме на мястото си. Благодарение на работата си тук ние си осигурихме финансова сигурност и се надяваме и за в бъдеще да е така. Ценим нашите колеги, много от които са и наши приятели, както и нашите ръководители, които имат голям принос за сплотеността на колектива на работното място.

Приемете сърдечните ни поздравления по случай 25-годишнината на нашия завод! Ние искаме да благодарим както на ръководството, така и на всеки един служител за усърдната работа, чрез която вече дълги години заводът ни продължава да се развива, независимо от икономическата криза. Вярваме, че голямото семейство на „Идеал Стандарт“ ще продължава да се развива с още по-големи темпове както в България, така и на международния пазар.

Желаем здраве, вдъхновение и нови успехи!“

Радослав Райков, ПЛ 6 – зона преди сушене:

„На 12 февруари 1998 г. постъпих на работа в завода. По това време в завода имаше малко линии. Постепенно започнаха да се изграждат нови, да се комплектоват. Спомням си, че като постъпих ме поеха да ме обучават Васил Йонков и Иван Матеев. В завода имаше мексиканци, които с помощта на преводач ни показваха дейностите. За мен това време си беше истинско предизвикателство. Бях любопитен и с времето успях да се усъвършенствам. Мисля, че съм доволен от начина на работа тук и най-вече от разбирателството между колегите. За мен „Идеал Стандарт“ е сигурност – откъм заплащане, начин на работа и бъдеще!“

Росен Димитров, ръководител екип в „Подготовка на масата“:

„Първият ми работен ден в завода бе на 10 февруари 1998 г. Спомням си го много добре. На този ден раздаваха заплатите, в пликове. Първият човек, с когото се срещнах в участъка бе Данаил Тончев. Той ми обясни принципа на работа. След известно време при мен дойде ръководителят на екипа и отново започна да ми обяснява. Аз му казах, че вече знам нещата от колегата. Той ме изгледа странно и попита кой точно, отвърнах – Данаил Тончев. Той се позасмя, позасмя и рече: „ Е, какво ти обясни, като той започна вчера?!“ С Данаил Тончев и досега сме колеги и си спомняме за тази случка с усмивка.“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).