Споделено от колеги с 25+ години трудов стаж в завода за санитарна керамика – Част 1

В няколко публикации ще ви срещнем с хората, които имат трудов стаж 25 години и повече в завода за керамика. Те споделят за началото на изграждането на завода, за своето развитие паралелно с развитието на завода и какво означава за тях да работиш в „Идеал Стандарт – Видима“.

Ирена Хинкова, Експерт „Възнаграждения“ в Дирекция „Човешки ресурси“:

„Няма как да не изпитвам привързаност и дълбока емоционална връзка към „Идеал Стандарт“. Когато започнах работа в Личен състав през месец октомври на далечната 1997 г., още нямаше завод. В самото начало беше само една „гола“ поляна.

Какво мога да кажа за всичките тези години, които минаха толкова бързо?!

През целия ми трудов път в „Идеал Стандарт – Видима“ (години 25+) имах изключително много моменти на участие и съпричастност в разнородни дейности на предприятието, свързани с управлението на човешките ресурси. Времето тук беше изпълнено с многообразие от случки, събития, мероприятия, познанства и приятелства. Натрупах богат професионален опит с различни казуси. Докоснах се до много човешки съдби. Работата ме научи на отговорност и дисциплина към мен самата и към другите, на опазване на личната тайна, на използване на индивидуален подход към хората.“

Анелия Спасова, ПЛ 1,2,3 – зона след сушене:

„Започнах  работа в завода на 15 май 1998 година. Прочетох обява във в. „Борба“ и доста дълго обмислях, защото си мислех, че няма да ме приемат. Един ден срещнах мой приятел, с когото бях споделила за моето желание и той ми каза, че вече е започнал. Разказа ми за работата – че не е лесна, но си струва, доволен е от заплащането и ме подкани да си подам документите. Така и направих и след около седмица започнах.

Вече 25 години съм тук. За мен тези години са най-скъпоценното време! Благодарение на работата ми тук можах да издържам детето ми, да го изуча, сдобих се със собствено жилище и се запознах с най-готините хора!“

Калоян Кунев, ПЛ 1,2,3 – зона след сушене:

„Започнах работа в завода, когато бях на 30 години, на 13 януари 1998 г. В началото беше по-лесно, защото бяхме повече хора, поръчките бяха „по-дълги“. С времето нещата се усложняваха, модернизираха, оптимизираха. С кризата през 2009 година започнаха „по-късите“ поръчки, което наложи трансформация на производството. Десет години бях ръководител екип и съм запознат с целия процес. Направени бяха много подобрения на работните места за по-голямо удобство при работа.

В завода намерих мястото, където да се реализирам, удовлетворен съм и не съжалявам за нищо. С годините, прекарани тук, аз израснах като човек. Имало е трудности, проблеми, но винаги съм смятал тези моменти като трупане на опит. Смятам, че заводът ми е дал сигурност за утрешния ден и дано да продължи да работи още дълги години, за да дава работа и препитание за повече хора!“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).