Радост, възхищение и гордост за децата на Севлиево от срещата им с Матей Казийски и Радостин Стойчев

По покана на „Идеал Стандарт – Видима“ световноизвестните български волейболисти Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха гости на Севлиево за трета поредна година. Събитието тази година беше посветена на 25-та годишнина на Завода за санитарна керамика.

Спортна зала „Дан Колов“ се изпълни с приятели на волейбола в очакване на българските звезди във волейбола и демонстративните мачове между Волейболна академия „Стойчев – Казийски“, ВК „Раковски – 1964“ и ВК „Троян Волей“.

В приветственото си слово д-р Иванов благодари на “Идеал Стандарт – Видима”, че за трета поредна година организира този празник за спорта в града. „С огромна благодарност към Матей Казийски и Радостин Стойчев за това, което правят за спорта и за нашите деца. Нека от това събитие печели спорта и всички да дадат най-доброто от себе си.“

Благодарности изрази и изпълнителния директор на „Идеал Стандарт – Видима“ Ярослав Дончев. „Емоциите можем да ги видим в очите на децата, които посрещнаха нашите гости. Вярвам, че това ги мотивира и тъй като всяка година надграждаме това събитие, то следващата година тази среща може да стане международна“.

Валентин Ганев, директор на завода за керамика се присъедини към приветствията и благодарностите към гостите, като направи паралел между спорта и развитието на завода за керамика вече 25 години: „Екипът на завода е постигнал много високо ниво. Как постигаме това – на първо място с мотивация – мотивацията я виждаме в Матей Казийски, от когото можем много да се учим. На второ място – професионален екип – професионализмът, който показва Радостин Стойчев и всички треньори, на чиито постижения всички се радваме.“ 

Радостин Стойчев и Матей Казийски бяха посрещнати с въодушевление от публиката. Децата с нетърпение очакваха да се включат в откритата тренировка с двамата именити волейболисти. Радостин и Матей благодариха за поканата да бъдат отново с децата на Севлиево. „За мен наистина е чест, удоволствие и задължение. Защо е задължение – защото, когато правим нещо за децата не мога да остана безучастен“, се обърна към публиката Радостин Стойчев и допълни: „Очаквам страхотен мач и изключително много добър пример за всички малки деца на трибуните.“ Матей Казийски добави: „За нас е чест, отговорност и удоволствие. Надявам се вие да се забавлявате и да разберете, че спортът е един прекрасен начин да прекарвате времето заедно. Сега ще имаме възможност да го направим!“

Началото на откритата тренировка беше дадено с личен поздрав за всяко дете от Матей и Радостин. Децата с възхищение приемаха всеки съвет и гордо изпълняваха упражненията, които им бяха показвани. Те попиваха всяка дума, запомняха всяко движение и разказваха какво са научили от своите идоли.

В рамките на събитието публиката се наслади на оспорваните срещи в мини турнира между трите отбора – Волейболна академия „Стойчев – Казийски“, КВ „Раковски – 1964“ и ВК „Троян Волей“.

Като шампиони си тръгнаха волейболистите и на трите отбора. Те бяха удостоени със специално изработени керамични медали. Наградите бяха посветени на 25 години Завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт – Видима“.

В знак на благодарност Радостин Стойчев и Матей Казийски получиха персонално гравирани с имената им ръчни душове.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).