Вторият випуск дуално обучение със сертификати от „Идеал Стандарт – Видима“

Вторият випуск дуално обучение официално беше изпратен от своите наставници и ръководители в „Идеал Стандарт – Видима“. 24 ученика получиха сертификати за завършено практическо обучение в завода за санитарна арматура.

„Радвам се, че за втора поредна година ще връча сертификатите на учениците за успешното завършване на дуалното обучение „Машини и системи с ЦПУ““, се обърна Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа към младежите.

„Бих искала да благодаря и на моите колеги инж. д-р Хасан Хасанов, инж. Светла Георгиева, Катерина Шанова, инж. Гергана Стоянова и инж. Владислав Рачев, които бяха неотлъчно до вас в процеса на вашето професионално обучение.“

Компанията осигури допълнителни учебни сесии, свързани с Lean производството, работа с измервателни уреди, личностно представяне и работа в екип чрез клуба „Развий себе си“, организиран от Светла Георгиева.

Учениците емоционално си припомниха за очакванията, които са имали в началото на своето обучение и потвърдиха, че вече могат да приложат на практика придобитите знания, да работят с машини с ЦПУ и наред с това са работили в сигурна и стабилна фирма като „Идеал Стандарт – Видима“.

Това е и едно от големите предимства на дуалната форма на обучение. То дава шанс на учениците да учат в реална работна среда, но и възможност да продължат да работят в компанията след своята практика.

Наставниците споделиха, че са много доволни от практиката на учениците и двама от тях започват работа в завода за производство на санитарна арматура през септември.

„Идеал Стандарт – Видима“ е сред първите компании в България, които реализират дуалната форма на обучение. Този ангажимент е продължение на една по-дългосрочна политика на компанията да подкрепя младите хора и да им дава възможности за силен старт в професионалното им развитие и израстване.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).