За високото качество на изделията в завода за керамика

Изделията, които произвеждаме в заводите на „Идеал Стандарт – Видима“ отговарят на редица международни стандарти за качество, за да могат да удовлетворят и най-високите изисквания на клиентите в над 100 държави в Европа, Близкия Изток, Азия и Африка.

Ще споделим какъв е опитът на колегите от завода за производство на санитарна керамика за постигане на високото качество на продуктите. Всяка година от завода излизат над 2 000 000 изделия.

Срещаме ви с Петър Петров, ръководител „Производствени технологии“, за да ни разкаже за дейностите, свързани с поддържането на високо качество и обученията, през които преминават колегите:

„Всяка година в завода се провеждат годишни обучения, във връзка с изискванията на корпоративния наръчник по качество. Тяхната цел е винаги да сме с най-актулните критерии за качеството както на корпоративно ниво, така и с изискванията на европейските норми EN. На такова обучение преминават всички окачествители на „Крайна инспекция“, тъй като тяхната роля, знания и умения са от съществено значение за  доброто качество на изделията, които достигат до клиентите.  

През месец февруари провеждаме обучение по качество с окачествителите от производствени линии 1,2,3. То е фокусирано върху конкретна част от цялостното обучение – „Критерии за качество на повърхнини“. На него обсъждаме конкретни случаи и проблеми, с реални примери.“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).