Сплотени в подкрепа на бедстващите в Турция

Близо месец живеем с болката и страданията на пострадалите хора от унищожителните земетресения в Турция и Сирия. Провокирани от желанието на работещите в процес „Леярен” да дарят средства на бедстващите, в Завода за производство на санитарна арматура решихме организирано да помогнем на нуждаещите се. 7450 лева е сумата, с която бяха закупени продукти за хората от засегнатите райони в Турция. Половината от тях – 3725 лева, са средствата, които бяха дарени от работещите в завода. С решение на ръководния екип тази сума беше удвоена и достигна размер от 7450 лв. 

                       Как бяха оползотворени дарените средства?

                   Закупени са:

 • 144 олекотени завивки
 •   50 одеяла
 • 100 възглавници
 •   37 чаршафа
 •  30 дамски пуловера
 •  23 мъжки пуловера
 •    7 мъжки жилетки
 •  15 дамски якета
 •  15 мъжки якета
 •  38 пакета памперси
 • 200 пакета мокри кърпички
 •   50 пакета дамски превръзки
 •   49 хавлиени кърпи

              Подготвените за дарение продукти са предоставени на Български Червен Кръст, който има ангажимента да ги достави до пострадалите райони.

               Благодарим на колегите от процес „Леярен”, които първи изявиха желание да помогнат на бедстващите хора и така провокираха организираното събиране на средства в завода!

               Благодарим на колегите от подпроцес „Шприцове”! Те дариха цялата сума от наградата си като „Екип на месеца по здраве, безопасност и 5S”!

               Благодарим на хората от двете работни площадки! Няма производствен процес в завода, който да не се е включил в събирането на пари, в помощ на съседите ни от Турция.

               Благодарим на колегите от всички административни структури, намиращи се на територията на завода в Севлиево и Градница!

По инициатива на служители в завода за санитарна керамика в рамките на два дни бяха събрани 1393 лв. Към инициативата се присъединиха и колеги от други отдели. Ръководството на завода удвои сумата. С 2800 лв. бяха закупени бяха консерви, пюрета, памперси, детски чорапи и други хигиенни материали, които бяха предадени на Гражданско сдружение за Севлиево и отпътуваха към пострадалите в Турция.

               Уважаеми колеги, вашата съпричастност и желание да помогнете на хората, които преживяват много труден период след унищожителните земетресения, за пореден път показват, че тук се трудят личности с добри сърца, състрадателни и милосърдни!

               Благодарим ви!

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).