„Идеал Стандарт – Видима“ с приз за „Социално отговорен стратегически мениджмънт“ от Министерството на труда и социалната политика

Наградата се посвещава на Васил Кънев

На 22 декември „Идеал Стандарт – Видима“ получи най-високото отличие в категория „Общество“ в годишните награди на Министерството на труда и социалната политика за „Социално отговорен стратегически мениджмънт“.

Бордът на директорите на „Идеал Стандарт – Видима“ посвещава тази награда на Васил Кънев, защото корпоративната социална отговорност е приоритет на компанията, поставен от него още през 1992 година.

Призът бе връчен на Валентин Ганев, директор на завода за производство на санитарна керамика от Добри Митрев, председател на Българска стопанска камара. Поздравления за наградата компанията получи и от Лазар Лазаров, служебен вицепремиер и министър на труда и социалната политика. Отличието е признание за дарителската подкрепа на компанията в сферата на здравеопазването – закупуване на модерна медицинска апаратура за диагностика и лечение, медицински материали, ремонтни дейности.  

„През последните няколко години увеличихме своята подкрепа в здравеопазването – област, от която обществото изпитва най-голяма нужда. Продължихме да подпомагаме развитието и на други социално значими сфери като образование, култура, изкуство и спорт“, каза Валентин Ганев при получаването на наградата.

Във видеообръщение към присъстващите Ярослав Дончев, изпълнителен директор на компанията заяви: Проектът „За по-добро здравеопазване“ е насочен към основни здравни заведения в Област Габрово. Реализираните инвестиции за периода 2019 – 2022 година възлизат над 680 000 лева. Допълнително над 550 изделия модерно санитарно оборудване са дарени на лечебните заведения. Корпоративната социална отговорност на „Идеал Стандарт – Видима“ има пряко отношение към целите за устойчиво развитие на компанията. Като най-голямата компания в Област Габрово отговорността да запази и дори да увеличи инвестициите си за социални ангажименти в предизвикателни години за бизнеса е нелека задача. Въпреки това да сме социално нгажирани е сред ключовите ни приоритети заради благополучието на обществото и икономиката като цяло.“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).