Честити 60 години ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“!

Училището е пример за успешно прилагане на формулата бизнес – образование

Милена Богданова, инж. Светла Георгиева и инж. д-р Хасан Хасанов поздравиха Ани Андреева, директор на ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“, по случай 60 годишнина от създаването на професионалната гимназия.
Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа беше изключително впечатлена от обновените кабинети с професионална насоченост и високомотивираните ученици в гимназията. С чувство на удовлетворение и гордост децата и техните преподаватели показаха иновативни проекти, с които са печелили национални състезания в областта на електрониката, електротехниката, химията, географията, биологията, работа с машини с ЦПУ и 3D принтери.


В професионалната гимназия е сформирана паралелка „Машини и системи с ЦПУ“ дуална форма, която е предпочитана от учениците и се реализира благодарение на подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“. Ментори на учениците в компанията са инж. Светла Георгиева и инж. д-р Хасан Хасанов.
„Днес, 60 години след основаването си, гимназията е извървяла дълъг път на утвърждаване като значимо, авторитетно и предпочитано училище. Това е благодарение на визионерството, смелостта и нестихващия ентусиазъм на всички учители и ръководството на ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров““, се казва в поздравителния адрес на „Идеал Стандарт – Видима“.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).