Студенти от Великотърновския университет се заинтригуваха от кариерните възможности в Центъра за споделени услуги на „Идеал Стандарт – Видима“

„Малко е да кажа „Благодаря!“ за начина, по който бяхме посрещнати и запознати с възможностите за професионално развитие във вашата компания“, беше реакцията на една от студентките от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ в края на посещението си във „Идеал Стандарт – Видима“. Студенти от специалност „Приложна лингвистика“ бяха на посещение в компанията, за да се запознаят с възможностите за кариерно развитие в Центъра за споделени услуги по време и след своето обучение в университета.

С представяне на ретроспективната изложба „70 години производство на смесители“ започна посещението на студентите.


Айлин Чаушева, Директор на Център за споделение услуги, представи многообразието от финансово-счетоводни дейности и възможностите за използване на различни езици в работата. Тя подчерта, че с прилагането на езиковите си познания могат да усвоят професия в областта на финансите и счетоводството, като обърна внимание, че в структурата се работи на 7 езика с 8 различни валути . Със спецификата на своята работа ги запознаха ключови експерти от Центъра – Николай Ненков – Ръководител „Управление на паричните потоци“, Спаз Муздраков – Главен икономист /Специалист управление на паричните потоци/, Младен Христов – Икономист /Спeциалист управление на паричните потоци – плащания/, Кремена Златанова – Главен икономист / Специалист ддс/, Моника Михайлова – Икономист /Специалист ДДС/, Йорданка Василева – Старши счетоводител, Ивайло Димов -Счетоводител, Ивелина Рачева – Специалист Финансова отчетност – клиентски запитвания, Моника Кожухарова – Специалист Финансова отчетност – клиентски запитвания, Весела Песарова – Специалист Финансова отчетност – клиентски запитвания, Малгоржата Дончев – Ръководител финансов сектор „Управление на задълженията“.
По време на посещението Светла Георгиева, ментор на Стажантска програма, обясни на студентите как да съчетаят ученето с работа и да открият своята бъдеща професия чрез летния стаж на компанията. През последните години тя се превърна в своеобразен трамплин за последваща професионална реализация на млади хора в Центъра за споделени услуги. Айлин Чаушева подчерта, че през изминалата стажантска програма Центърът за споделени услуги е приел 7 стажанти. Тя сподели, че насърчават в студентите да дават предложения и нови идеи, особено когато виждат в тях всеотдайност, ентусиазъм и желание за учене в работата.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).