Над 1200 бяха посетителите на изложбата „70 години производство на смесители“

В рамките на шест дни ретроспективната изложба „70 години производство на смесители“ се радваше на голям интерес от страна на граждани и гости на Севлиево. От 10 до 15 октомври над 1200 посетители се запознаха с историята на производството на смесители в града и научиха за личностите допринесли за развитието на арматурното производство. Освен историческата част, посетителите имаха възможност да разгледат съвременните колекции на компанията, както и  пътуващата картинна изложба „Въпреки всичко“, разположена в „Арт зона“ на Галерия „Видима“.

В периода 10 – 12 октомври близо 700 ученици от ПГМЕТ „Ген. Ив. Бъчваров“, ОУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски“, ОУ „Стефан Пешев“ и Учебен център „Аристотел“ разнообразиха учебната програма с урок по история на арматурното производство. Учениците откриваха на снимките свои роднини или познати, учудваха се на експонатите от 60-те и 70-те, правеха снимки на продуктите, които са ги впечатлили и не пропускаха селфитата пред модерните огледала от съвременните колекции на Ideal Standard. Някои споделяха, че с огромно любопитство за първи път влизат в Тренинг центъра на „Идеал Стандарт – Видима“ и са останали изключително впечатлени.

Една от класните ръководителки Десислава Зурева от СУ „Васил Левски“ сподели на учениците, че дядо й и чичо й Зуреви са сред основателите на кооперация „Труд“ (основана 1934 г.), от която води началото си днешния завод за арматура.

Треньорите на спортните клубове по СК по бадминтон „Хоталич 2005“, отборите по футбол, СК по борба „Дан Колов“, СК таекуон-до „Тервел 2006“, СК Киокушин, СК по волейбол „Раковски -1964“, СК по баскетбол „Раковски“ разнообразиха тренировките на учениците с посещение на изложбата. Децата разбраха за развитието на компанията и нейните постижения в санитарната индустрия, което беше добра възможност да научат повече за „Идеал Стандарт – Видима“, която ги подкрепя и в техните начинания.

За пенсионирани наши служители и пенсионерските клубове в Севлиево изложбата и посещението в Тренинг центъра беше добра възможност за среща, повод за гордост и споделяне на спомени от изминалите години.

Експозицията „70 години производство на смесители“ беше част от календара по повод есенния панаир на Севлиево, с който се отбелязва празника на града. От 13 до 15 октомври посрещнахме гости на града от различни краища на България: Плевен, Велико Търново, Русе, Бяла Слатина, Крън, Казанлък, Видин, Враца, София, Варна, Разград, Ловеч, Монтана, Горна Оряховица, Габрово.

Севлиевец, живеещ в София, беше довел съпругата си, чиято професия е свързана с много пътувания и при едно от пътешествията си в Куба изненадата й била голяма, когато в хотела видяла продукти с марката Ideal Standard.

Представител на унгарския град Сентеш, с който Община Севлиево сключи споразумение за побратимяване, бе впечатлен от изложбата и пространството, в което са представени новите колекции на „Идеал Стандарт – Видима“.

Изключително емоционално беше посещението на Ангел Тотев, който е работил като леяр и е бил сред най-добрите в професията. Той предавал своите умения като обучавал нови работници на тънкостите в леярството.

Огромно щастие и гордост се четеше в очите на сина и внучката на първия конструктор на завода Иван Трънков, когато видяха снимката му и посветеното на него. Клаудия Трънкова и баща й Никола Трънков не пропуснаха възможността да запечатат този момент.

Мили спомени изразиха Красимира и Данаил Дарданови, когато разглеждаха експозицията. Инж. Дарданов се развълнува от две снимки, на които е заедно с други колеги. Това стана повод да дойде втори път, за да покаже и разкаже на сина си и внуците.

Наш колега доведе свой братовчед, който работи в София като ВиК майстор, за да му разкаже за историята на арматурното производство. Софиянецът като професионалист в тази област сподели, че работи и препоръчва на своите клиенти само продукти с марките Vidima и Ideal Standard.

Изложбата може да бъде посетена до края на ноември след предварително уточняване на дата и час на посещението. За повече информация се обадете на Моника Костадинова, телефон 0889 448 559.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).