Споделено от стажантите и техните ментори

Стажантското лято е към своя край. В продължение на повече от два месеца, нашата компания предостави възможност за работа в различни области от дейността си, сред които Механика и Електротехника, Център за споделени услуги, Финанси, Маркетинг, ИТ, ЧР, Логистика и др.

Всеки един студент работи по реални задачи и проекти, а след представяне на резултатите, получава конструктивна обратна връзка от своя наставник.

Сега ще ви срещнем с няколко стажанти и техните ментори, за да ни разкажат за своята съвместна работа.

Михаил Терзиев, студент в ТУ – Варна, Специалност „Софтуерни и интернет технологии“, 3 курс
„Подпомагам ИТ колегите си в Поддръжка на технически и компютърни устройства. Грижа се за обновлението и поддръжката на работните устройства както в офисите, така и в производството. За мен този опит е много ценен.“

Иван Яламов, студент в ТУ – Габрово, Специалност „Компютърни технологии машиностроенето“, 2 курс
„От начало всичко беше за мен ново и непознато като обстановка и като дейности, но след като се запознах с всеки един колега механик бързо свикнах. С екипа от механиците в завода за керамика работя по всички поставени задачи, свързани с поддръжка изправността на машините и съоръжения. Работата с различни инструменти ми доставя удоволствие.“

Стефан Кръстев, студент в ТУ – Габрово, Специалност „Компютърни технологии машиностроенето“, 1 курс
„Завърших средно образование в ПГТ „д-р Н.Василиади“ – Габрово, специалност „Оператор на ММ с ЦПУ“. В завода за керамика работя на универсален струг като подготвям инструменти за основните работници в производството. Прилагам точност и прецизност в работата си и се радвам, че съм в помощ на колегите от екипа.“

Габриела Михайлова, студент във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Графичен дизайн и визуална комуникация“, 3 курс „Стараех се да съм изрядна и със засилен фокус към детайла, защото осъзнавах колко е важни и отговорни са поставените ми задача.“

Рафаел Золмарш, Централен маркетинг, пряк ръководител-наставник: „Габриела подпомага изработването на ценови каталози за Испания, Германия и Италия за 2023 г. Тя актуализира информацията в системата DAM – текст, снимки, чертежи и икони. Като цяло Габриела е много прецизна, много бърза и 100% точна. Тя задава въпроси, когато е необходимо и винаги дава обратна връзка за работата си. Много благодаря на Габриела за страхотната работа.“

Елица Иванова, студент в СУ „Климент Охридски“, София, специалност „Връзки с обществеността“, 1 курс:
„Времето прекарано тук, в отдел „Човешки ресурси“, бе много полезно за мен. Всеки ден е различен, правя нещо различно, научавам нещо ново, в област, която ми е интересна. Всички колежки са много мили и отзивчиви и много бързо ме накараха да се чувствам като част от екипа.
Ренета Колева, наставник, от отдел „Човешки ресурси“:
„При нас в отдел „Човешки ресурси“ през летните месеци работи като стажантка Елица Иванова. Елица се представи като много отговорна, любознателна и изпълнителна, относно поставените задачи. Проявява интерес към дейностите в отдела и за нас беше удоволствие да работим с нея и да й предадем нашия опит. Зареди ни със слънчеви усмивки, енергия и младежки ентусиазъм.“

Теодор Вълев, студент специалност Лингвистика – английски и китайски език във ВТУ „Св. Св.Кирил и Методий“, 4 курс: По време на стажа се научих как да обработвам фактури, както и да извършвам много други бизнес операции, свързани със счетоводството. Мога да приложа знанията си от гимназията. Разбирам, че не е лесна задача, но е много интересна. Това, което го прави още по-интересно, е срещата с нови, непознати за мен чужди езици – немски, френски, чешки, полски, но хубавото е, че наред с тях са английският и китайският, двата езика, които изучавам в момента. Много съм благодарен, че ме приеха и ме научиха как да работя по най-ефективния начин.

Иоан Данаилов, студент в Технически университет, София специалност „Инженерен дизайн“, 2 курс: Технически университет: За мен стажантската програма е начинът един млад човек да погледне една фирма отвътре и да разгледа всеки един процес, случващ се в нея, като така преценява кое би му било интересно и къде би се чувствал най-пълноценен като един бъдещ професионалист в тази сфера. Като стажант в „Идеал Стандарт-Видима“, ми беше предоставена възможността да видя на практика как един продукт, който е неизменна част от ежедневието ни, бива произведен и огромните усилия, които са нужни за производството му. Изучаваната от мен специалност – „Инженерен дизайн“ в ТУ София, ми дава базата от знания, с които умело си служа в стажуването си. Чрез възложената ми задача добих добра представа за структурата и етапите на производството. Благодарен съм на фирма „Идеал Стандарт-Видима“ за възможността да бъда част от голямото семейство на компанията.
Наньо Димитров, вътрешна поддръжка, ментор на Иоан: Иоан се занимава с дейност свързана с надграждане на лото процедури – това е визуализация/схема на всяка машина – LOTO карта. Тези карти в момента се изработват и се поставят на видно място по самата машина. LOTO картата съдържа важна информация за прекъсването на всички енергии по машината при авария или ремонт. Тези схеми Иоан ги въвежда в картите на сървър където се събира информацията за LOTO. Също съдейства и при поставянето на табелки/стикери по машината, обозначавайки вида на енергията и начиан и на прекъсване или захранване.

Ивет Иванова, стажант с ментори Ирена Десева и Кремена Иванова от Центъра за споделени услуги:
Основните й задължения по време на стажа бяха да ни подкрепя при запитванията, получени в пощенската кутия на Help Desk и да поддържа основните данни на доставчика в системата.
Тя показа много висока мотивация и внимание към детайлите.
По време на стажа Ивет показа добра дисциплина и желание за поемане на нови отговорности.
Тя е отворена да развива нови умения и да се учи от другите.

Иванела Дацова, студент във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност Лингвистика – английски и руски език, 3 курс, стажант с ментор Симона Кожухарова от Центъра за споделени услуги: През последните няколко месеца се радвам, че напътствах Иванела по време на лятна стажантска програма. Оценявам, че Иванела е страхотен екипен играч, което е ключово качество за нашия отдел.
Тя успя да научи основите в процеса на поддръжка на клиентите и се надяваме, че ще получи шанса да преведе това знание на практика.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).