26 младежи на летен стаж в „Идеал Стандарт – Видима“

За поредна година „Идеал Стандарт – Видима“ отвори вратите си за 26 младежи за летен стаж в компанията. Те бяха посрещнати от Светла Георгиева, ръководител на програмата, която ги приветства с добре дошли и припомни, че летният стаж преминава под мотото „С талант амбиция и желание – успехът е на едно лято разстояние“. „Тази година имаме силен интерес от млади хора от техническите университети в страната. Най-много стажанти – 8, ще има в най-бързоразвиващата се структура в нашата организация – Центъра за споделени услуги. Първите, които започнаха своя стаж,са трима студенти в екипа на Централен маркетинг“, разказа Светла Георгиева.   

„Добре дошли! Нашата стажантска програма е изключително силна и е традиция от много години. Тя е своеобразен трамплин за професионална реализация – около 20% от стажантите остават на работа при нас в различни професионални направления“, с тези думи се обърна към младите хора Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа по време на откриването на стажантската програма. Тя провокира младежите да споделят защо искат да се потопят в работната атмосфера на „Идеал Стандарт – Видима“. Последваха много и различни отговори – „да придобия опит“, „да изкарам пари през лятото“, „да приложа знанията, които сме получили от университета“, „да се запозная с нови хора“, „да науча нови неща“.

В допълнение на чутото от младежите, Милена Богданова ги насърчи: „Най-ценното на този стаж е възможността да трупате опит в реална работна среда. Така ще може всеки един от вас да разбере дали се чувства щастлив, удовлетворен, приложил това, което знае и може. Защото само когато работите това, което ви харесва, работата ще е песен, няма да ви тежи и няма да пестите усилия да преодолявате трудности, да научавате повече, да работите повече. Когато човек полага повече усилия, е по-успешен. Прекият му ръководител го припознава като човек с потенциал за развитие. Можете тази година да пробвате работа в един отдел, следващата година в друг, за да изберете попрището, в което ще се чувствате удовлетворени.“

В заключение тя пожела успех на младежите и ги посъветва: „Питайте много, работете много, опитът и знанията, които ще придобиете ще са за вас и само за вас. Когато човек е успешен, няма бариери! Съществуват само тези, които само той си поставя.“

„Много се радвам да видя толкова млади и весели хора“, бяха първите думи към младежите на Айлин Чаушева, директор на Центъра за споделени услуги. Тя поздрави студентите и им сподели, че също като тях е започнала като стажант, а днес вече ръководи Центъра.

„Имате уникалния шанс да работите със световноутвърдени стандарти и програми. Градете си бъдещето още сега, то е във вашите ръце. Освен да питате и да се учите, предлагайте идеи. Ние сме компания, която е отворена към новото – младите хора, които работят при нас, те носят новата идея, новата енергия. Успех! Напред и нагоре!“, мотивира младежите Айлин Чаушева.

По време на лятната стажантска програма студентите ще работят в различни отдели като: Център за споделени услуги, Дистрибуционен център, „Митническо обслужване“, Маркетинг, „Поддръжка“, „Механичен“, „Енергетичен“, „Управление на проекти“, Човешки ресурси.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).