Изключително преживяване за децата на Севлиево беше срещата им с Радостин Стойчев и Матей Казийски

Незабравима среща на децата на Севлиево със световноизвестните треньор и волейбоист – Радостин Стойчев и Матей Казийски организира „Идеал Стандарт – Видима“. Спортната зала „Дан Колов“ трудно събра желаещите да се срещнат и да получат топката от звездните волейболисти. „Докато си подаваме топката, докато загряваме, питайте всичко, което искате. Не се притеснявайте, аз съм тук заради вас“, каза Радостин Стойчев на децата. И ако в началото на откритата тренировка, те бяха леко плахи, то в края й – пасовете продължиха и от скамейките.

„Работата с деца е емоция, но и отговорност, защото по време на игра се ражда емоцията, но когато срещу себе си имаш деца, трябва да отговаряш за поведението си“, сподели Радостин Стойчев по време на събитието.

За втора година световноизвестният треньор по волейбол Радостин Стойчев е в Севлиево за открита тренировка с деца и приятелска среща между смесените отбори кадети и прекадети на Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ и младежкия отбор на „Раковски-1964“. За спортното събитие за първи път с него идва и Матей Казийски.

„Тук съм, защото искам децата да се забавляват, да играят волейбол и да научат нещо от нас. Искаме да запалим искрата у децата към спорта“, сподели Матей Казийски по време на тренировката.

За много от децата, които се включиха в тренировката двамата волейболисти са вдъхновение и стимул да успяват. Радостин Стойчев и Матей Казийски се отнесоха с много голямо внимание към децата и в непринудени разговори се шегуваха с тях, прегръщаха ги, поздравяваха ги и за най-малкия успех.

След откритата тренировка смесените отбори кадети и прекадети момчета на Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ и „Раковски-1964“ изиграха приятелски мач. В последния гейм към севлиевския отбор се присъедини Матей Казийски, с което повдигна духа на домакините под мощните аплодисменти на публиката.

С пожелание за следваща среща приключи спортното събитие, а снимките и личните разговори с двамата волейболисти продължиха дълго след края на мача.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).