Над 120 рисунки участваха в конкурса на „Идеал Стандарт – Видима“ – „Всяка капка вода е живот“

Усмихнати и греещи от щастие деца посрещнахме на събитието по награждаване на победителите в конкурса „Всяка капка вода е живот“, организиран от „Идеал Стандарт – Видима“ на 9 юни в Трениг центъра на компанията.

124 рисунки бяха изпратени от детски градини, училища и школи по изобразително изкуство от региона. Конкурсът е част от календара на събитията, посветен на две значими дати в историята на „Идеал Стандарт – Видима“ – 70 години производство на санитарна арматура и 30 години в семейството на Идеал Стандарт.

„Искам да поздравя всички деца, които се включиха в нашия конкурс. Радваме, че успяхме да привлечем вниманието на толкова много детски градини, училища и школи от региона към темата за водата“, с тези думи се обърна към деца, родители и учители Емил Гатев, директор на завода за санитарна арматура. Той разказа, че вече 70 години заводът произвежда продукти, чрез които водата я има във всеки дом в България, а от 30 години и в над 60 държави по света. „В нашите смесители има внедрени технологии, които пестят този ценен ресурс – водата. А когато знаете за значението на водата от най-ранна възраст, вие ще се научите да я пазите“, добави Емил Гатев и покани децата да посетят завода, за да видят как протича производствения процес.  

Приветствие към децата, родителите и децата отправи и Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа:Аз също бих искала да благодаря за това активно участие и да поздравя учителите и родителите, които приеха присърце темата на конкурса „Всяка капка вода е живот“ и напътстваха децата при създаването на тези прекрасни произведения.“

Изложбата ще може да бъде разгледана до 8 юли, всеки работен ден от 8 до 12 ч.

Всички детски градини, училища и школи, които изпратиха рисунки получиха грамоти за активно участие и пособия за рисуване. Всяко дете беше удостоено с грамота за участие. Победителите в конкурса получиха грамота и ваучер – 1 място – 100 лв., 2 място – 70 лв. и 3 място – 50 лв.

Ето и победителите:

Първа група – до 7 г.

1-во място – Крисиа Христова Божкова

2-ро място – Йоана Володиева Йорданова

3-то място – Радослав Мариянов Николов

3-то място – Дара Пламенова Гекова

Втора група 7 – 10 години

1-во място – Димитър Емилиян Митев

2-ро място – Надежда Тонева Петкова

3-то място – Ния Калин Кинова

3-то място – Ивайло Цветомиров Иванов

Трета група 11 – 14 години

1-во място – Мина Сутева

2-ро място – Ивайла Савова

2-ро място – Валентина Данаилова Костадинова

3-то място – Дарин Георгиев Стефанов

3-то място – Виктория Драшкова

Четвърта група – 15 – 19 години

1-во мястоДаниела Данаилова

2-ро място – Михаела Маринова

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).