Завърши първият випуск от дуалното обучение, реализирано с подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“

„Пожелавам Ви да не спирате да искате да знаете и да можете повече и повече, защото светът се развива и защото нашата компания и нашата държава имат нужда от умни, знаещи и можещи хора. Хора, които искат да постигат резултати и да правят своя живот и живота в България все по-добър.“ С тези думи се обърна Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа към първия випуск дуална форма от специалност „Машини и системи с ЦПУ“ от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, Севлиево. Учениците получиха сертификати за завършено практическо обучение в завода за санитарна арматура и подарък.

Дуалната система на обучение в Севлиево е въведена с подкрепата на „Идеал Стандарт – Видима“, като форма на запознаване и навлизане на младите хора в професията, като по този начин връзката бизнес – образование се реализира чрез практическо обучение. През изминалите пет години младите хора придобиваха практически опит в завода за санитарна арматура, ръководени от своите ментори д-р инж. Хасан Хасанов и инж. Светлана Георгиева.

В края на своето обучение те споделиха, че са се оправдали очакванията им да трупат опит, да работят с професионалисти, да учат и да открият посоката си на бъдещо развитие.

Да припомним, че нашата компания имаше водеща роля при разработването на методология на националната изпитна програма за специалност „Машини и системи с ЦПУ“. Националната изпитна програма бе утвърдена от Министерството на образованието и науката и беше приложена за всички професионални гимназии на зрелостните изпити с тази специалност в цялата страна. Автори на програмата бяха инж. Светлана Георгиева и д-р инж. Хасан Хасанов от компанията съвместно с преподавателите от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ – инж. Николай Колев, инж. Дарина Христова и инж. Здравка Монева.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).