Официално откриване на новия офис на Центъра за споделени услуги на „Идеал Стандарт – Видима“

На 11 май официално беше открит новия офис на Центъра за споделени услуги на „Идеал Стандарт – Видима“. Приветствие към гостите и служителите на Центъра отправиха Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“, Милена Богданова, Директор Човешки ресурси – Източна Европа и Каролина Средков, директор на Центъра за споделени услуги.

Каролина Средков се обърна към присъстващите с думите: „През 2011 година в центъра работят само няколко души, а сега – 65. Много се радвам, че продължихме растежа си и по време на пандемията. Вече можем да се завърнем в офиса, но след тези две години, се оказа, че имаме нужда от по-голямо пространство. Днес, то вече е факт. Пожелавам на всички работата в новия офис да върви гладко, безпроблемно и успешно!“.

За извървения път от създаването до днес разказа Ярослав Дончев: „Ще ви върна през 2010 година, когато ръководството на компанията ми възложи да направя анализ къде да бъде организиран Центърът за споделени услуги. Очакванията бяха да е в Полша, който е един от най-големите центрове за споделени услуги в света, както и Индия и Китай. Ние представихме обаче България като вариант за този център. Основният въпрос беше има ли специалисти, които да извършат тази услуга. Убедихме ги, че имаме потенциал. Така започнахме с 8 човека, после 13, стигнахме до 30, а сега вече 65.“ Той посочи, че амбицията е до две години екипът тройно да се увеличи. „Така, заедно със заводите ще се превърнем в сърцето на компанията.“

Официалното откриване бе придружено с рязане на лента, с което бе дадено началото и на първия работен ден на служителите в новия офис.

Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа, се обърна към всички служители на финансовата структура с думите: „През 2011 година започнахме със скромната дейност „Управление на вземанията“, а сега сме с многообразие от професии и компетенции. Това е така благодарение на вас, вашите усилия, вашия успех, защото вашият успех е успехът на компанията. Заради вашите усилия и успех развитието на Центъра, доверието към нас е голямо и тук се концентрират все повече професии със стратегическа насоченост, което нас с г-н Дончев много ни радва. Така се увеличава значимостта на Севлиево и България като локация с важни и стратегически за компанията структури: заводите, Дистрибуционен център, Търговска организация, ИТ център и т.н. Същевременно с това даваме все повече уникални възможности за професионална реализация на високо квалифицирани специалисти тук в сърцето на България. За нас е голямо удовлетворение, че това развитие се случва, случва се тук, случва се по начина, по който го мечтаехме, а сега много му се радваме. Ще продължаваме да мечтаем, за да открием след известно време още един такъв хубав офис с два пъти повече от 65 човека. Успех!“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).