„Идеал Стандарт – Видима“ празнува две значими годишнини в своята история

Инициативите ще преминат под надслов „Създаваме заедно“

През 2022 година „Идеал Стандарт – Видима“ отбелязва две знакови дати в своята история – 70 години производство на санитарна арматура и 30 години в семейството на Ideal Standard в България. Тези две събития определят бъдещото развитие на компанията и нейното значение в региона като важен икономически фактор, най-големият инвеститор, най-големият работодател и най-големият корпоративен дарител.

„Тази година е много специална за нас – отбелязваме две важни годишнини, които предначертават историята на компанията! Преди 70 години в Севлиево е произведен първият смесител – значимостта на това събитие усещаме и сега. Най-хубавото е, че днес, след толкова много предизвикателства и промени, на същото място производството продължава с още по-голям хъс за успех. Точно толкова важно е и другото събитие, което отбелязваме тази година – 30 години от джойнт венчъра между „Видима“ АД и Американ Стандарт – първото по рода си такова събитие в България – прецедент за нашата икономика. През 1992 благодарение на един изключителен човек и лидер – инж. Васил Кънев, това става факт. Успешният модел, който следваме и до днес е пример, че в началото пътят може да е труден, но успехът идва при смелите!“

За този успех говори и Васил Кънев, който е един от основните двигатели за промените в компанията след 1992 г. в книгата си „Защо успя моделът на смесеното предприятие между „Американ Стандарт“ и „Идеал Стандарт – Видима“: „Дълъг е пътят, изминат от колектива на „Идеал Стандарт – Видима“. Пътят е неутъпкан, много труден. Но винаги беше всеотдаен и във вярната посока.“

Ярослав Дончев, добави още: „Днес, ние имаме важната задача да работим заедно, за да създадем стойност за обществото, в което живеем и по-добри условия на живот за работещите в компанията и техните семейства. За да продължим успешния път, работим заедно с Община Севлиево и бизнес партньори в стремежа ни да поддържаме стабилен бизнес климат в града и да направим Севлиево привлекателно място за работа в Централна България. Приоритетите на фирмата в сфери като здравеопазване, образование, изкуство, култура и спорт продължават да са ключови. А заедно с архитекти, дизайнери, и университети оформяме бъдещето на индустрията, в която сме избрали да създаваме. Да правим устойчив бизнес, да се развиваме в крак с времето и в унисон с хората и обществото – това е силата на Идеал Стандарт. Ние сме компанията, която промени начина, по който хората виждат своята баня, гордеем се с това и ще продължим да го правим.

Каня Ви, заедно да отбележим тези значими събития тази година и с това да покажем благодарност и признателност на хората, които са зад тях и да дадем нашата заявка за бъдещето!

Честити годишнини!“

Годишнините ще преминат под надслов „Създаваме заедно“ с поредица от инициативи. На 16 април се състоя лекоатлетически крос в парк „Казармите“ в Севлиево, организирахме Дни на отворените врати за ученици на 29 април и 4 май, от 15 април до 31 май децата от региона могат да се включат в конкурс по изобразително изкуство „Всяка капка вода е живот“. Предстоят и други активности, с които ще запознаваме всички работещи в компания и обществеността.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).