Ученици от 6 училища в Област Габрово посетиха „Идеал Стандарт – Видима“

Областният управител се присъедини към обиколката на учиниците

На 29 април и 4 май „Идеал Стандарт – Видима“ покани ученици от региона да посетят заводите и да се запознаят с производствените процеси и развитието на компанията през последните години.

Дните на отворени врати за ученици се организират в рамките на инициативите, посветени на две значими дати в историята на „Идеал Стандарт – Видима“ за 2022 година – 70 години производство на санитарна арматура и 30 години в семейството на Идеал Стандарт.

В рамките на тези два дни 180 ученика от ПГМСС „Марин Попов“ (Севлиево), ПТГ „Д-р Никола Василиади“ (Габрово), ПГМЕТ „Ген. Ив.Бъчваров“ (Севлиево), СУ „В. Левски“ (Севлиево), ОУ – Добромирка, ПГ Градница посетиха заводите и се запознаха с всички етапи на производството на санитарна арматура и санитарна керамика, научиха за многообразието от професии както в производството, така и в другите структури на компанията. На момчетата най-много им харесаха роботите и работата с ЦПУ машини, а момичетата проявиха любопитство към монтажа и прецизния качествен контрол на продуктите.

Посещенията на учениците предизвикаха интереса на новия областен управител на Област Габрово – Ралица Манолова, която се присъедини към производствените обиколки.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).