Да носиш име на цвете – част 1

В „Идеал Стандарт – Видима“ работят 224 души с имена на цветя.

Ще ви срещнем с някои от работещите в завода за санитарна арматура, за да споделят историята на своето име и какво им носи то в живота.

Ралица Петрова, дирекция „Човешки ресурси“:

С какво свързвате името си?

Свързвам името си с един от най-обичаните, цветни и слънчеви празници през пролетта и с човека, който ми го е избрал. Щастлива съм, че нося име на красиво цвете.

Какво Ви носи името?

Букет от красота, нежност и вдъхновение. Името има и онази сила да носи послание за човека и да направи посвоему  уникален всеки един от нас. Затова смятам, че човекът краси името, а не името – човекът.

Какво е за Вас Цветница?

Цветница е бил и ще си остане любим мой пролетен празник, изпълнен с много усмивки, цветно настроение и споделеност с цялото семейство.

Пожелавам на всички именици и техните семейства върбовите клонки да донесат в домовете им здраве, щастие, обич, мир и благоденствие!

Виолетка Шекерова, процес „Монтажен“:

 С какво свързвате името си?

Името ми говори само за себе си. То е свързано с едно от най-нежните красиви и очарователни цветя. Виолетка – най-красивата усмивка сред цветята.

Какво Ви носи името?

Гордост – това е думата, която най-точно описва какво ми носи името. Горда съм, че името ми е цветно и празнувам имения си ден на Цветница – един от най-обичаните християнски празници!

Какво е за Вас Цветница?

Цветница за мен е един от най-хубавите и пъстри пролетни празници. Това е празник на цветята, младостта, светлината и раждането на новия живот.

Нека ярките и топли цветове са в дните, в мислите, в душите и в сърцата  на всички колеги! Пуснете светлината в домовете си и бъдете здрави!

Калина Тодорова, дейност „Логистика“:

С какво свързвате името си?

Свързвам името си с човек, когото много обичах и той много обичаше мен. Кръстена съм на моя дядо. Има интересна история около моето име и в нея основно място заема сестра ми. Тя е искала да има братче и го е кръстила Калинчо, но се родила ….. Калина!

Какво Ви носи името?

Името е първия подарък, който ни поднасят родителите и то за цял живот. Аз харесвам моето! Дали името провокира късмета? Не знам! Благодарна съм за това, което имам! От тук нататък искам само здраве за мен и хората, които осмислят живота ми!

Какво е за Вас Цветница?

Цветница за мен е празник, който свързвам с пролетта, с пъстрите цветя, с топлината. Седмица след него празнуваме Великден, смятан за най-големия християнски празник. Великден символизира и възкръсването на природата за нов живот.

На всички колеги пожелавам здраве, мир и благоденствие!

Цветомира Халачева, отдел „Оперативно планиране на производството“:

С какво свързвате името си?

Моето име свързвам с баба ми, на която съм кръстена, и разбира се с цветята. Човек трябва да пази и обича своето име и името на своите родители, предци и тези имена, които е дал на своите деца.

Какво Ви носи името?

Името е нашата същност. То ни дава сила и ни отличава, дава ни принадлежност. Освен това името ни носи мечтите и потенциалите, вложени в нас от нашия род и родителите ни.

Какво е за Вас Цветница?

Цветница за мен е един много любим празник, защото когато го празнуваме, вече е дошла пролетта. Отишла си е студената зима и сякаш целият свят се събужда с нови  надежди и мечти за нещо ново и  красиво.

Пожелавам на имениците да имат един наистина хубав и цветен празник, а на всички колеги и семействата им – здраве и светли великденски празници.

Здравка Бенева, процес „Производство на пластмасови продукти“:

С какво свързвате името си?

Името ми Здравка е славянско. Идва от цветето здравец и аз го свързвам с това да бъда здрава. То е женската форма на Здравко и е давано на момиченцата, за да им носи здраве.

Какво Ви носи името?

На мен лично – здраве. Бих добавила щастие, късмет и повече усмивки. Както здравеца не е претенциозен, така и аз не съм, но обичам чистотата и искреността.

Какво е за Вас Цветница?

Цветница за мен е един прекрасен празник, който се празнува през пролетта от много именици – всички с красиви имена на цветя.

На всички именици пожелавам да бъдат цветни и да се радват на всичко живо. Да носят имената си с усмивка и вдъхновение! Бъдете здрави, пролетни и успешни!

Росен Трифонов, процес „Монтажен“:

С какво свързвате името си?

Името ми Росен произлиза от цветето росен, наречено още цвете на самодивите.

Какво е за Вас Цветница?

За мен Цветница е най-цветния и очакван празник, символ на настъпващата пролет и събуждането на природата за нов живот.

Пожелавам на всички колеги, носещи имена на цветя  и на техните семейства най-вече здраве и благоденствие!

Здравко Петров, дейност „Инструментална“:

С какво свързвате името си?

На първо място свързвам името си с цветята и техния празник Цветница. Всички обичаме пролетта, защото тя е символ за ново начало и на нов живот.

Какво Ви носи името?

Здраве и щастие!

Какво е за Вас Цветница?

За мен Цветница е много красив празник, който е очакван от всички хора, не само от имениците.

Пожелавам на всички колеги много здраве, усмивки по лицата и спокойствие!

Детелина Иванова, процес „Монтажен“:

С какво свързвате името си?

Името ми Детелина е свързано с красивото растение, което всички жадуват да намерят и то с четири листа. Четирилистната детелина носи късмет и щастие!

Какво Ви носи името?

Вяра, надежда, любов и късмет носи всяко едно листенце от това растение. Това получавам и аз с моето красиво име.

Какво е за Вас Цветница?

Цветница е най-красивия празник, свързан с много надежди и нов живот.

Пожелавам на всички здраве, благополучие и светли Великденски празници. Нека всеки да намери своята четирилистна детелина и да бъде щастлив!

Цветослав Митев, дейност „Логистика“:

Какво е за Вас Цветница?

За мен Цветница е символ на идващата пролет, когато природата се събужда след дългия зимен сън. Затова смятам, че всеки именик притежава частица пролетно настроение. Този празник дарява много paдocт!

Цветница е олицетворение на здраве и нов живот!

Пожелавам на колегите да носят позитивизма на пролетта и доброта в сърцата си.

Цветан Овчаров, дейност „Покрития“:

С какво свързвате името си?

Свързвам името си най-вече с баба ми, на която съм кръстен.

Какво Ви носи името?

Мисля, че името ми носи положително настроение.

Какво е за Вас Цветница?

За мен Цветница е свързана с пролетта, със събуждането на природата и разбира се  с един много хубав християнски празник, който винаги почитаме.

Надявам се празникът да донесе на всички най-вече здраве, много усмивки и добро настроение!

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).