Пълната гама смесители Joy Neo се проектира и произвежда в България

Гамата смесители Joy Neo е част от Atelier Collections, нашият последен принос към културата на дизайна, създадена от италианския дизайнер Роберто Паломба.

Гамата включва умивалници едно- и двуръкохваткови, стенни двуръкохваткови вани и душове, душови системи, както и четири и петдупкови смесители за вана. Част от нея е и специалното изделие свободностоящ смесител за вана. Дизайнът съчетава в себе си кръгли и квадратни форми в две цветови разновидности: Chrome & Magnetic Grey.

Цялостното конструктивно разработване е дело на екипa на направление „Развитие на продуктите” в завода за производство на санитарна арматура на „Идеал Стандарт – Видима“. Колегите Антон Пенев, Лъчезар Стоянов, Павел Попов, Метин Кърпачев и Валентина Йорданова бяха ангажирани с осъществяване на проекта и работиха за реализирането му.

Сега ще ви разкажем как протече целия процес на създаване на гамата. Конструкторската работа започна с трансформиране на 3D дизайнерски модел в изцяло функционален 3D модел, включващ както външните повърхнини, така и вътрешните с всички необходими компоненти. Важна стъпка при всеки проект е съгласуването на функционалния модел с дизайнера. Това обикновено е предизвикателство, тъй като всеки дизайнер взема под внимание и най-малката подробност и държи на точното изпълнение. Joy Neo вече е на монтажните линии за първо производство. Можем да кажем, че колегите от направление „Развитие на продуктите” отново доказаха, че са екип от професионалисти и се справиха по най-добрия начин с поредното предизвикателство. Колекцията е красива, иновативна и с нея можем да се гордеем.

Изделията от гамата Joy Neo се произвеждат на двете работни площадки на завода за санитарна арматура.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).