22 март Световен ден на водата

Днес отбелязваме Световния ден на водата.

За „Идеал Стандарт – Видима“ разумното и отговорно отношение към най-ценния ресурс е приоритет както в производствените процеси, така и при създаването на продукти.

През 2021 г. „Идеал Стандарт – Видима“ експлоатираха общо 4 промишлени и 2 битови пречиствателни станции, през които бяха пречистени 370 379 м3 производствени и 15 174 м3 битови отпадни води. Във връзка с по-специфични технологичен процес в завода за санитарна керамика, използваните и съответно пречистени води са в пъти повече от тези в завода за арматура. Отново, поради спецификата на работа в завода за керамика се използва рециклирана вода, като за 2021 г. количеството й е 36% от общо използваната вода в завода.

С мисъл за пестенето на вода проектираме и разработваме нашите продукти. Някои от последните ни иновации са:

Aquablade технология в тоалетна чиния Тип 4 дава най-доброто измиване с най-малко вода в сравнение с всяка друга алтернатива на пазара.

FirmaFlow водноефективен керамичен затварящ механизъм, усъвършенстван вариант на оригиналната иновация на Ideal Standard отпреди 50 години.

Intellimix  пести 85% вода, благодарение на интелигентната си функция  да управлява целия процес на миене на ръцете.

Idealrain Evo ръчни душове, 57% по-малък разход на вода без компромис в комфорта.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).