„За по-добро здравеопазване“ – „Идеал Стандарт – Видима“ инвестира в по-качествено здравеопазване и през 2021 година

В началото на 2021 година, „Идеал Стандарт – Видима“ съвместно с ключовите здравни заведения в региона изготви инвестиционен план в сферата на здравеопазването. Днес, от компанията с гордост отчитат резултатите – реализираните дарения по програмата „За по-добро здравеопазване“ през 2021 г. възлизат над 300 000 лв.

„Като продължение на дългосрочната ни мисия за по-добро здравеопазване в региона, направихме поредица от дарителски инициативи през 2021 година. Насочихме се върху няколко ключови дарения в болниците в Габрово, в Севлиево и в Медицински център 1,  които оказват съществено влияние върху качеството на медицинското обслужване“, сподели Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ и допълни: „Даренията в здравеопазването са инвестиция в бъдещето.“

През 2021 година „Идеал Стандарт – Видима“ направи едно от най-значимите дарения на областната болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Сега специалистите в отделенията по „Ортопедия и травматология“ и „Вътрешно отделение“ вече работят със съвременна апаратура – акумулаторна електрическа машина за рязане, пробиване и римиране с всички необходими приставки и мегапикселов хай дефинишън видеоколоноскоп.

Ново оборудване и медицинска апаратура получиха медиците от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в гр. Габрово. За подобряване на диагностиката и лечението на пациенти с усложнена коронавирусна инфекция бяха закупени ЕКГ апарат, стойки за банки, кислородни концентратори, венескоп, малка кислородна бутилка, лабораторен апарат за изследване на Д-димер. 

В болницата в Севлиево МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ бяха реализирани няколко проекта, които допринесоха за подобряване на средата за лекари и пациенти. През 2021 г. операционната зала в Акушер-гинекологичното отделение беше основно ремонтирана и преоборудвана. Цялостната реновация е продължение на дългогодишната грижа на компанията за отделението, в което медиците дават началото на живота. Благодарение на „Идеал Стандарт – Видима“ в „Хирургия“ вече е изградена вентилационна система за 10 стаи; за „Терапевтично отделение“ е закупен модерен ехокардиограф; за „Инфекциозно отделение“ – 10 нови легла.

Модерен ехограф заработи в „Медицински център-1“ в гр. Севлиево и с новия апарат диагностиката на различните видове заболявания е много по-навременна.

„Инвестицията в модерна апаратура допринася за по-добро диагностициране и лечение на пациентите и създава подходящи условия за работа на лекарите, както и за привличането на млади специалисти“, каза Ярослав Дончев и добави: „И през следващата година компанията ще продължи да инвестира в по-добро здравеопазване в Област Габрово“.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).