В нова изрисувана зала ще изписват бебета в болницата в Севлиево

Красотата около нас – това е смисълът и идеята, която ни обединява. Децата и младите хора на Севлиево, да изграждат свят на хармония, творчество и красота. Това е основната цел на Детски Арт Център Видима, чрез развитие на детското и младежкото творчество да допринася за една по-различна, по-красива и приятна заобикаляща ни среда.

„Това бе и причината да се отзовем на поканата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ да направим стенопис в едно ново отремонтирано и обособено пространство за изписване на новоредни деца. Това е едно особено, специално място, където се случва този неповторим миг от посрещането на новия член на семейството и този спомен остава за цял живот. Първата среща и първите снимки на младото семейство изискват атмосферата да бъде подходяща, радостна и празнична“, разказва Снежана Велчева, ръководител на детската школа. Изрисуването на новата зала за изписване е резултат от двуседмичен труд на Рени Иванова и Теодора Маринова, две от най-талантливите и успешни ученички на школата за рисуване.

Концепцията е по идея на Снежана Велчева и представя идеализиран образ на майката и нейната рожба в първия миг след раждането, нейната роля на закрилница и светица с изобразяване на нежната ѝ ръка, която подкрепя и дава сила на своето дете на фона на пейзаж от райската градина, символ на майката природа, извор на живот. Помещението е разделено на две части от стъклена витрина, която също ще е украсена със специално декоративно фолио, като за целта са използвани фрагменти от самия стенопис. Изрисуването на новото помещение е втори такъв проект за Детски Арт Център, след като през 2020 г. по подобен начин бяха изрисувани стените и на новото детско отделение.

Пожелаваме дълго здраве на целия екип на родилното отделение, много изписани бебета и много радостни моменти!  

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).