Представяме ви книгата „Зелената количка“ на Станислава Петкова

Есенният сезон започна с дългоочакваната премиера на първата книга с разкази „Зелената количка“ на нашата колежка Станислава Славова-Петкова, която се състоя на 2 септември в Тренинг центъра на „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево.

Водещ на събитието беше г-жа Капка Пандурска, преподавател по „Български език и литература“.

Тя сподели: „Станислава Славова – Петкова е интересен творец, увличащ и предизвикващ читателите си. Подтиква ни да си задаваме множество въпроси, независимо от факта, че по-сериозно пише само от три години. Увлекателно ни представя истории, които са част от ежедневието ни, но епилогът им е необичаен, интригуващ, различен от очакванията ни. Мнозина ще открият богатия речник и твърди различните при пръв прочит разкази, обединени в шест секции.“

Камерният състав на събитието позволи да се създаде приятелска атмосфера, в която гостите свободно можеха да зададат своите въпроси на авторката. Така те научиха интересни подробности от творческия процес по сътворяване на разкази с неочакван край, колко време отнема развиването на една тема и как героите се появяват със свой собствен живот в главата на писателя (и не го оставят на мира, докато не представи на лист образите и приключенията им).

Премиерата завърши с изискан коктейл, снимки с авторката и книгата, и раздаване на автографи.

Станислава работи от 15 години в Дистрибуционен център на „Идеал Стандарт – Видима“. Тя е участник в международни семинари и курсове по творческо писане. Нейни разкази са публикувани в алманаси на фондация „Буквите“, сборник на издателство „РИВА“, корпоративното ни списание „Нашият стандарт“ и популярни блогове. Носител е на няколко награди от литературни конкурси, като най-голямата е издаването на самостоятелна книга със съдействието на  фондация „Буквите“. Творческата ѝ страница във Фейсбук е @StasiAutor – Разказвачката на истории. В нея можете да откриете нейни произведения, коментари за книги и филми, както и споделено творчество от други автори.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).