Интересни хобита, част 2: Даниел Въгленов: Готов да поемеш удара

Вторрият ни разказ е за хобито на нашия колега Даниел Въгленов, Ръководител „Информационно обслужване, данни“, Център за ИТ компетенции, и неговото хоби кикбокс.

През целия си съзнателен живот съм се занимавал със спорт, като за първи път попаднах в спортна зала през 1994 г. През годините се занимавах с различни спортове, докато през 2003 г. не открих своята страст – кикбоксът. От тогава досега той се е превърнал не само в хоби, но и в начин на живот и втора професия.

В момента съм старши треньор и председател на Севлиевския отбор по кикбокс и муайтай – „Файт Клуб“ Севлиево, както и международен рефер към Световната Асоциация на Кикбоксовите Организации (WAKO – най-старата организация за бойци аматьори) и Българска Конфедерация по Кикбокс и Муайтай (БККМТ).

Кикбоксът като вид боен спорт представлява разнообразие от техники на насяне на удари с ръце и крака от класическия бокс, японското карате и традиционния муайтай, разработени до максимална ефективност. За да се постигне тази ефективност, се залага на усъвършенстване на физически и психически качества у състезателите, качества на бърза и адекватна реакция и светкавична преценка на ситуацията. Има хора, които посещават часовете, за да са енергизирани и във форма, други за самоотбрана. Всеки преценява сам своите цели и възможности, но в този спорт трябва да си готов да поемеш удара. Разбира се, като всеки боен спорт, всеки трениращ трябва да придобие общоприетите ценности на бойците – да бъде дисциплиниран, мотивиран, да си поставя цели и да ги постига.

Спортът също учи на организираност, последователност и търпение. Всички тези качества са ми помагали в годините да постигам поставените си цели и да успявам във всяко начинание. Като треньор се стремя точно към това – да предам тези качества на младежите, с които работя – координация, дисциплина, уважение.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).