10 000 палета – директна експедиция за Витлих!

След две години работа екипът на дейност „Логистика” към завода за санитарна арматура може да се похвали с първото си постижение в областта на експедираните компоненти за завода за арматура в Германия, който също е част от групата Идеал Стандарт. Този успех се равнява на 10 000 палета директна експедиция за Витлих, Германия.

Началото

През 2019 г. в завода за санитарна арматура се изгради логистична структура, съгласноСтратегията за развитие `2020 на Компанията. Тогава се преструктурира и промени целият процес на приемане на готова продукция от двете производствени локации на завода в Севлиево и в с. Градница. Това се осъществи под контрола на дирекция „Производствено планиране и логистика”. Важна беше съвместната работа и подкрепата от екипа на IT за модул Warehouse Management в SAP, основно в частта за приемане и експедиция през четящи устройства, и допринесе за съвременната визия на новото направление в завода. Затова и днес  колегите могат да се похвалят с този много добър резултат.

Предпоставки за успеха

Светът и бизнесът се развиват с изключително бързи темпове. Нашият завод е основен производител на санитарна арматура в групата Идеал Стандарт и изискванията и очакванията към него са големи. Клиентите желаят все по-къси срокове на доставка и екипът на дейност „Логистика” го доказва по възможно най-добрия начин – с професионализъм и отговорност.

Заводът за санитарна арматура днес доставя за колегите във Витлих, повече от 2200 компоненти и възли – гайки, нипели, тела, присъединители, произведени в Севлиево и в с. Градница. Освен тях в Германия получават компоненти, изработени от други външни български доставчици, които са част от този поток, и също се обработват в Севлиево.

Споделено за постижението

Какво се крие зад десетте хиляди палета с доставки за Витлих, попитахме Мариана Петрова, директор „Производствено планиране и логистика”, Михаил Йонков, ръководител дейност „Външна логистика” и Николай Иванов, специалист „Логистика – външни ескпедиции”.

Мариана Петрова: „Десетте хиляди  палета с доставки за Витлих съчетават опита, уменията и отговорността на екип „Логистика”. Това са хората, към които са насочени най-големите предизвикателства през последните години – да изградят работеща структура по нов професионален начин. Убедена съм, че разковничето на успеха се нарича добре сработен, организиран и мотивиран екип. Поздравявам специално колегите от групата, които се грижат за приемане на готови изделия от всички локации и за осъществяване на директните експедиции. Гордея се с тях!”

Николай Иванов: „Ето, че дойде времето да се берат първите плодове от усилената работа на екипа – 10 000 палета директна доставка за основния ни клиент, завода за арматура във Витлих. Колегите от Германия получават над 2200 компонента, които произвеждаме в нашия завод. Ако трябва да  преобразуваме 10 000 палета в камиони, то те ще са над 200. Заедно с компонентите от външни доставчици, които изпращаме за нашите колеги във Витлих, ще нараснат до около 250 камиона. Много сериозен обем от работа, извършена от нашия добре организиран екип.”

Михаил Йонков: „Зад това постижение е трудът на всички участници в процеса – като започнем от хората в производството, преминем през производствено планиране и стигнем до екипа на дейност „Логистика”, които подготвят и изпращат тези палети посредством нашите кръгови камиони. Искам да благодаря на всички колеги за общия път, който изминахме заедно досега. Гордея се с нашия екип, тъй като в него работят хора, готови да преодоляват трудностите, които често ни съпътстват. Мисля, че процесът, който изградихме заедно, е стъпка напред в нашето развитие. Ще се развиваме и занапред, защото логистиката е основна дейност за всяка компания, която има за цел да е успешна и конкурентноспособна на пазара.”

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).