Постижение по здраве и безопасност в завода за производство на санитарна арматура

Две години без трудов инцидент

В началото на м. юни заводът за санитарна арматура отбеляза две календарни години без трудов инцидент. Това са 6 256 782 отработени човеко-часове без злополуки.  

Постижението има своето логично обяснение. От една страна това се дължи на действащата Система по здравословни и безопасни условия на труд, а от друга – на всеки един от работниците и служителите в завода – на добрата дисциплина и отговорност, и на собствената ангажираност на всички. Ние не сме съвършени и винаги можем да се подобряваме. Нашият фокус е върху общите човешки фактори. Трябва да въведем допълнителни контроли и да не разчитаме на индивидуалната преценка, да идентифицираме всички фактори, които влияят, за да бъдат ограничени и избегнати грешките.

Поздравления за това изключително постижение, което не е първото в тази насока, получихме от Йонас Нилсон, главен изпълнителен директор на компанията, който от началото на юни заема тази позиция заедно с Ян Питър Тевес.

Йонас Нилсън изтъкна, че успехът на завода трябва да бъде пример и за останалите локации на Идеал Стандарт Интернешънъл. Нека да се гордеем с новото достижение в областта на безопасността на труда, зад което стоят усилията, разбирането и културата на всички работещи в завода.

Безопасността на труда е ценност в компанията и всеки трябва да бъде ангажиран с процеса за опазване на своето здраве и това на колегите до него.

Ето какво споделиха и наши колеги, по повод отбелязването на две години без трудов инцидент:      

Ангел Ценков, процес „Механичен”: Работя в завода за арматура от 2016 г. Оценявам грижите, които се полагат за подобряване на условията на труд и безопасността при работа. Това е много хубаво, но има и още нещо, а то е, че всички трябва да сме изключително внимателни по време на работа, за да сме живи и здрави! Да си пожелаем още много последователни години без трудови инциденти!

Деница Колева и Христина Николова от процес „Производство на пластмасови продукти”: Радваме се, че в завода не е имало трудови инциденти през последните две години. Знаем, че  отбелязваме различни постижения с нови машини и оборудване, но това за безопасността е най-важното, защото се прибираме здрави и на другия ден отново сме с колегите, за да работим. Пожелаваме на всички да са здрави и щастливо лято!

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).