Национален приз – първа награда за „Идеал Стандарт – Видима“ в категория „Инвеститор в обществото“

„Идеал Стандарт – Видима“ получи първа награда в категория „Инвеститор в обществото“ в 18-тите годишни награди на Българския форум на бизнес лидерите. Асен Василев, министър на финансите връчи плакета за първото място на Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

Наградата се връчва за корпоративната социална отговорност на компанията през 2020 г. с проекта „Силата да помагаш“. В него се включват приносът на компанията в сферата на здравеопазването и подкрепата на болниците МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово и МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево за справяне с Ковид ситуацията, извънкласните форми на децата в областта и благотворителната инициатива за Коледа в подкрепа на 23 деца и младежи със специални потребности от Севлиево.

„Тази награда е признание за всички 3300 работещи в „Идеал Стандарт – Видима“. Проектът „Силата да помагаш“ е продължение на 29-годишна традиция да инвестираме в развитието на обществото. Знаем колко ценна е навременната помощ, оказана в труден и важен момент. Вярваме, че добротворството е основната движеща сила в кризисни моменти и с действията си помагаме на много хора. Здравето на хората и мисълта за благоденствието на младото поколение – бъдещето на България, бяха във фокуса на нашите обществени ангажименти. С привличането на нашите служители да участват в проекта „Силата на помагаш” доказахме и, че доброто е заразно!“, каза Ярослав Дончев, изпълнителен директор на компанията.

Тази година 78 компании със 111 проекта от всички сектори взеха участие в наградите за отговорен бизнес в шестте категории на конкурса на Българския форум на бизнес лидерите. „Идеал Стандарт – Видима“ спечели приза в най-конкурентната категория „Инвеститор в обществото”.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).