10 години Център за финансово обслужване

Най-младата структура в „Идеал Стандарт – Видима“ е Центърът за финансово обслужване, която отбеляза своя 10-ти рожден ден. През февруари 2011 г. в отдела има трима финансови специалисти и един ръководител. Днес в бизнес подразделението работят 46 специалиста в 25 различни роли, които добавят стойност за Идеал Стандарт Интернешънъл чрез надеждно и ефективно обслужване, както и с анализи, които подпомагат процесите на вземане на решения.

Каролина Средков, директор Център за финансово обслужване споделя: „През тези 10 години доказахме, че за нас няма невъзможни неща и компанията може да разчита на нас. Предлагаме услуги на световно ниво, което е доказано с нашите KPI (key performance indicators), както и чрез ежегодната вътрешна анкета. Тази година отчитаме средна оценка 4.41 от 5 възможни точки. Благодаря на всички колеги за усилията полагани през тези години. Пожелавам им още много успехи в бъдещето!“

От създаването си до днес Центърът е разширявал дейността си с нови отговорности, позиции, обслужване на повече държави от групата.  

Ето какво разказа Александър Александров, Координатор финансова отчетност, който е част от екипа от самото начало: „Преди 10 години отделът започна в „празен“ офис – от „нулата“ и трябваше да бъде изграден до равнището, на което е днес Центърът за финансово обслужване. От около 5 човека станахме около 50 – Финансовата отчетност (над 1 милион осчетоводени фактури), Управление на задълженията, Управление на паричните потоци, Управление на паричните потоци и вземания, Финанси и счетоводство, Финансово планиране и анализ, ДДС, Одит, Проекти, Обучения и Развлечения😊. Прехвърляхме процеси в отдела така, както бяха съществували вече в държавите и ги дигитализирахме, стандартизирахме, оптимизирахме и ги поддържаме, отговаряйки на изискванията на нашите клиенти и партньори в 14 европейски държави. В момента поддържаме стотици крайни потребители, клиенти и партньори, осигурявайки пълна подкрепа и документация. Тази нелесна и отговорна, но добре структурирана работа в сплотен екип през тези 10 години позволи днес нашата структура – Център за финансово обслужване. Така Идеал Стандарт Интернешънъл има честта и удоволствието да работи с процеси, системи и професионалисти от най-високо световно равнище, така че да се гордеем с това кои сме (ЦФО), къде сме и всички добри резултати, за които работим заедно в нашата компания “Together for Better” 😊.“

Интересни факти за Центъра за финансово обслужване:

  • В този отдел най-много млади специалисти са започнали своята професионална кариера. От студентската скамейка Центърът е дал шанс за развитие на 25 стажанта, като от тях в момента 8 работят в компанията, а 6 се развиват във финансовата област.
  • В екипа е имало 97 вътрешни премествания, което е довело до промотиране на 25 души.
  • До момента са проведени 137 обучения на екипа, т.е. 436 обучени и 6 тиймбилдинга.
  • Любопитното е, че за тези 10 години са се родили 29 бебета.
About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).