Кампания за даряване на кръвна плазма в „Идеал Стандарт – Видима“

Инициативата е част от социалния проект „Силата да помагаш“

Даряването на рековалесцентна плазма от преболедували Covid-19 е сред животоспасяващите методи за лечение на усложненията от коронавирус инфекцията. Ситуацията в страната през ноември-декември, стана повод „Идеал Стандарт – Видима“ да предприеме допълнителни стъпки с грижа за здравето на хората. Компанията стартира кампания сред работниците и служителите за даряване на кръвна плазма за съдействие на болниците в областта при спешните случаи.

За целта се създаде стройна организация съвместно с МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ за извършване на първоначалните медицински изследвания в кръвния център на болницата и с Районен център по трансфузионна хематология в гр. Плевен за даряването на кръвна плазма.

Кампанията за даряване на кръвна плазма още в началото даде резултат и само през декември 2020 г. се включиха 40 работещи в компанията. Те преминаха през първоначалните медицински тестове и 10 дариха рековалесцентна плазма. От началото на 2021 г., 19 човека изразиха желание да дарят, като от тях 8 са имали необходимото количество антитела. Последното даряване се реализира миналата седмица.

Кампанията за даряване на рековалесцентна плазма е част от по-голям социален проект на „Идеал Стандарт – Видима“ за 2020 г., наречен „Силата да помагаш“ с основен фокус здравеопазването.

Само да припомним, че през 2020 г. „Идеал Стандарт – Видима“ предприе редица мерки за запазване здравето на работещите и подпомогна болниците в областта за справяне със ситуацията. Компанията се отзова на спешната нужда от създаване на PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и на Ковид реанимация в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).