Инвестициите в заводите са ключът за високото качество на продуктите – I част

Историята на един продукт с марката Ideal Standard или Vidima не започва от магазина, тя е много по-дълга. Сега ще ви разкажем за една по-различна страна от тази история – как продуктът, за да стигне до потребителите е обвързан с ключови инвестиции в заводите в България, в които се произвежда. Най-важните характеристики за всеки продукт са: качество, дизайн, функция. За да получат клиентите високо качество обаче, са необходими инвестиции в технологично оборудване, и то от най-висок клас.

Ще ви представим едни от най-предпочитаните продукти от потребителите – смесителите Ceraplan и Ceraflex и керамичните решения – Connect, Tesi и Esedra, които се предлагат в цяла Европа.

В завода за санитарна арматура се произвеждат смесителите Ceraplan III и Ceraflex. Двете гами са едни от най-продаваните с марка Ideal Standard.

Ceraplan III се отличава с непреходен и съвременен дизайн, предлагащ комфорт и практичност. Тези смесители впечатляват не само с външния си вид, но са забележителни и заради технологиите за пестене на вода и енергия.

Другата серия смесители Ceraflex е подходящо решение за баня и за кухня. Гамата за мивки, душове, бидета са с елегантен, изтънен дизайн, инсталират се и се поддържат лесно. Те спестяват разходи за вода и енергия. Ceraflex е олицетворение на инженерната прецизност в дизайнерска форма.

За да може тези изделия да достигат по-бързо до клиентите, бяха реализирани редица важни инвестиции в производствените процеси в завода за санитарна арматура. „Инвестиционната програма през 2020 г. беше естествено продължение на реконструкцията от 2019 г.“, споделя Емил Гатев, директор на завода, като допълва, че „Внедряването на ново технологично оборудване показва, че „Идеал Стандарт Интернешънъл” продължава с инвестициите и вярва в нас. Доказваме, че ставаме все по-добри! Положили сме усилия във всеки процес да има всичко необходимо като оборудване, за да отговорим с високо качество на все по-взискателните клиенти и необходимостта от по-бърза доставка на така желаните продукти“.

Обърнахме се към Никола Николов, директор „Ефективност и оптимизация на производството”, който по-подробно ни разказа за конкретните инвестиции в завода:

Инвестицията във втора машина за леене с ниско налягане е направена за увеличаване на капацитета за производство и намаляване на консумацията на енергия. В леярната са въведени в експлоатация нов тип сушилни, които използват топлия въздух от охлаждането на машината за ниско налягане. В резултат на тази инвестиция се спестява електрическа енергия за сушене на сърца. В допълнение на това с въвеждането на нови сърцарни машини се създаде по-приятна и безопасна работна среда. Друга значима инвестиция е внедряването на четири CNC машини в процес „Механичен“. С тях се постига увеличаване на капацитета и гъвкавост на процеса, а с това и възможност за производство на повече тела със сложна конфигурация и механична обработка. Не на последно място по важност е производството на продукти по екологично съобразен начин. Инвестицията в система за пречистване на водата чрез обратна осмоза за галваничните инсталации в завода и системата за пречистване на отпадните води от ротофинишите са проекти, които допълват имиджа ни на зелена компания.“

Внедряването на иновативни технологии в производството влияят пряко върху всеки един от произвежданите продукти, но най-големите серии показват мащабността и значението на инвестициите.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).