Инвестициите в заводите са ключът за високото качество на продуктите – II част

Във втората част на историята ни ще ви представим керамичните продукти Connect, Tesi и Esedra и какви технологични нововъведения са внедрени за производството им в завода за санитарна керамика.

Поредната крачка в модернизирането на завода е въвеждането в експлоатация на нова преса за автоматизирано отливане под високо налягане на технологично сложни тоалетни, каквито са моделите, за които ще разкажем. Тази инвестиция вече работи от 9 февруари. Ето какво коментира Валентин Ганев, директор на завода за производство на санитарна керамика: „С въвеждането в експлоатация на новата преса се увеличи общия капацитет на производство на завода с 50 хиляди броя технологично сложни тоалетни на годишна база, като произведените на преси изделия ще достигнат 50% от общия обем за тези продукти. С навлизането на този тип преси ние получаваме две нови важни предимства: максимално облекчаване на ръчния труд и по-високо качество на отлетите изделия и обработката им“.

Изделията Connect, Tesi и Esedra са предпочитани от потребителите в Европа заради своите характеристики.

Тоалетните от серията Connect се отличават със своята практичност, защото създават удобство и за най-малката баня. Колекцията е създадена така, че да извлечете най-доброто от вашата баня. Независимо дали се нуждаете от повече място за движение или за съхранение, или душ кабина, за да улесните сутрешната си рутина, колекцията Connect Spce предлага разнообразие от компактни решения. Можете да изберете стояща тоалетна чиния с плътно прилепване към стената или стояща тоалетна чиния.

Tesi е предпочитана заради високото си качество и многофункционалност, защото предлага неизчерпаеми и непреходни решения, с които внася нов живот във всеки дом. Нейните меки геометрични линии и иновативната AquaBlade® технология на измиване превръщат банята в модерно и приятно пространство.

Стояща тоалетна чиния Esedra е най-добрият пример за успешен класически продукт, който сега е обновен, за да отговори на изискванията на времето.

Зад реализацията на тези продукти, огромна е ролята на инженерния екип в Севлиево, който осъществи дългия и сложен процес по пускането на машината в действие. За завода за санитарна керамика инвестицията е от огромно значение. „С удовлетворение мога да кажа, че до сега ние се справяме блестящо с въвеждането на високотехнологични системи и тяхното адаптиране към конкретните нужди на производството и това се оценява много високо в цялата компания, защото инвестициите и нашето развитие продължават и през 2021 година.“, коментира Валентин Ганев.

Това е третата преса, която инженерния екип инсталира успешно. Благодарение на натрупаният опит те оптимизираха процеса и постигнаха максимална ефективност. Ето какво споделиха, двама от участниците по въвеждането на проекта:

Мариян Банев, ръководител звено „Инженеринг“: „Въвеждането в експлоатация на новата преса за леене под високо налягане беше поредното предизвикателство пред  инженерния екип на завода. То даде възможност да приложим опита и уменията, които сме придобили през последните години, както и увереността да се справяме самостоятелно с технологичните промени, които се налагат от процеса. Екипът въведе подобрения в управлението и функционалността на пресата, за да бъде максимално ефективна и съобразена с нашите цели.“

Димитър Борисов, ръководител на производствената линия, зона преди сушене: „Новата преса е поредната стъпка, която правим в посока повишаване на производителност и ергономия на производствената линия. Тя е петата автоматизирана преса за зоната и е най-голямото предизвикателство за нас до момента. На нея ще произвеждаме четири различни модела от четири калъпа технологично сложни тоалетни.“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).