Огромен успех в завода за керамика – една година без трудов инцидент

През ноември екипът на завода за производство на санитарна керамика отбелязва значим успех по отношение на здраве и безопасност – постигнахме една година без допуснат трудов инцидент (ноември 2019 – ноември 2020). Това е огромен успех, за който допринесе всеки човек от екипа, проявявайки лична отговорност и дисциплина по време на работа.

Благодарим на всички колеги за ангажираността и отговорността да работим безопасно!

Компанията продължава да инвестира все повече и повече в технологии и оборудване за подобряване на условията на труд, като въвежда автоматизирани и роботизирани машини и манипулатори за облекчаване на ръчния труд. Инвестира се в подобряване на използваните лични предпазни средства – обувки, маски, противосрезни ръкавици и др., както и в обучения и семинари по безопасност.

Оля Тошева, ръководител направление „Здраве, безопасност и околна среда“: „Безопасността е непрекъснат процес и всеки трябва да бъде постоянно ангажиран в него, с цел опазване на собствената си безопасност и тази на своите колеги. Никой не може да даде „гаранция за имунитет“ на една организацията срещу инциденти. Важното е да не правим компромиси с безопасността и да се подобряваме чрез личната отговорност на всеки един от нас.“

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).