Думите „заедно можем повече“ придобиха отново смисъл

В настоящата епидемиологична обстановка „Идеал Стандарт – Видима“ продължава да подкрепя здравеопазването и да инвестира в по-високо ниво на медицински грижи за обществото. Компанията
се отзова на спешната необходимост от създаване на специализирана лаборатория за PCR-тестове в Областната болница „Д-р Тота Венкова“, гр. Габрово. С нашата огромна подкрепа се оборудва, ремонтира и обзаведе за кратко време лаборатория, в която нашите работници и
служители на място могат да получат най-добрата медицинска помощ, бързина при получаване на резултатите и респективно да предприемат навременно лечение.

Общата стойност за ремонта, обзавеждането и закупуването на апаратура, стартов пакет реактиви за PCR лабораторията в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ е около 130 000 лв. Апаратурата вече е монтирана, лабораторията е ремонтирана и обзаведена. В момента лабораторията е в процес на акредитация и до края на месец октомври да заработи.

„С новата лаборатория ще се ускори процеса на диагностика и лечението на пациенти с Ковид-19 в лечебното заведение. До този момент материалите се изпращаха за изследване, което забавяше точната навременна диагноза. Наличието на лаборатория ще даде възможност да се тестват своевременно всички пациенти и персонал на болницата, като по този начин се повишава значително сигурността и контрола на вътреболнично заразяване. Лабораторията ще бъде достъпна и за гражданите на областта и назначените изследвания от РЗИ“, обясни д-р Минко Михов, директор на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

„Настоящата епидемиологична обстановка ни кара да сме още по-отговори в социалната си политика и подкрепа на здравеопазването, което е сред основните ни приоритети през годините. „Идеал Стандарт – Видима“ откликна на спешната необходимост от създаване на специализирана лаборатория за PCR-тестове в Окръжната болница „Д-р Тота Венкова“ , защото вярваме, че така ще допринесем за предоставянето на по-високо ниво на медицински грижи за обществото“, каза Ярослав Дончев, изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“.

Ръководството на лечебното заведение благодари на Министерството на здравеопазването, „Идеал Стандарт – Видима“, Община Габрово, Областна администрация и Медицински университет гр. Плевен за доверието и своевременната подкрепа, за да можем да предоставяме най-добра медицинска помощ на нашите пациенти и заедно да се справим с новите предизвикателства.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).