Споделено от Велислава Петкова за лятната стажантска програма до… „Анализатор проекти – материални спестявания“

Какво си спомняте от времето, когато бяхте стажант?
Първото нещо, което изниква в съзнанието ми, това са хората, които срещнах по време на стажа ми през 2014 г. Много бързо стажантите успяхме да се сприятелим и така дните ни минаха неусетно. Също така, имах щастието да попадна в отдел с много приятни и отзивчиви хора, които не ме възприемаха като стажант, чувствах се като една от тях, тъй като всеки ден те се стараеха да ме внедрят в работната среда, поставяйки ми различни задачи. Тогава за първи път имах възможност да работя със систематa SAP. Като цяло, стажът ми помогна да натрупам опит, който след това да ми послужи успешно на бъдещата ми позиция.

Какви са приликите и разликите между стажа тогава и реалната работа днес?
Сега съм на длъжност „Анализатор, проекти – материални спестявания“ към отдел „Управление на материалите – ЕМЕА“. Разбира се, сега работя с много повече хора, имам много повече отговорности и задачи, за разлика от времето, когато бях стажант. Но както тогава, така и сега, имам възможност да работя в изключително приятна работна атмосфера, което е предпоставка да си ползотворен в това, което вършиш. Всеки ден имам възможност да усъвършенствам себе си и знанията си, както и да придобивам допълнителен професионален опит.

С какво се гордеете? Споделете един ваш успех в работата?
Миналата година бях избрана за български представител в Европейския работнически съвет. Това е един от най-големите успехи за мен, откакто съм в компанията. Първото заседание, което посетих, беше в началото на месец декември 2019 г. в Брюксел. Там имах възможност да се срещна както с останалите представители на ЕРС, така и с висшето ръководство на компанията.

Какво пожелавате на нашите колеги?
Искам да пожелая на всички работещи в компанията, както и на техните семейства, най-вече здраве. Нека бъдат щастливи, да се обичат и много да се усмихват. Желая им това лято за тях да бъде изпълнено с много, много положителни емоции и да го изживеят по най-ползотворния начин. И не на последно място – никога да не губят своя оптимизъм и да вярват, че най-доброто тепърва им предстои. (Усмихва се.)

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).