Разговор с Йоанна Георгиева за лятната стажантска програма до… експерт „Идеален път“

Лятната стажантска програма в „Идеал Стандарт – Видима“ внася едно особено преживяване в компанията вече повече от 25 години. Преживяване, наситено с предаване на знания и опит. Преживяване, изпълнено с емоции, смях, отговорности и много „първи“ неща. Стажът е начинът младите да открият дали това е професионалният път, който да поемат или да продължат в друга посока. За някои това е моментът, в който приемат да станат част от компанията. В поредица от интервюта ще ви запознаем с колеги с над 25-годишен стаж, други с десет, пет или само с половин година, но всички те са били част от младото стажантско ято. За времето на стаж ще ни разкаже и Йоанна Георгиева, експерт „Идеален път“ в завода за санитарна керамика.

Какво си спомняте от времето, когато бяхте стажант?

Това бе първата ми възможност да надникна в „кухнята“ на едно производствено предприятие, и то от такава величина. Определено изпитвах притеснение, че не познавам почти никого, а още повече самия процес. Но също така, не ми липсваха и младежкото любопитство и жажда за знания.

Аз участвах в две поредни стажантски програми – през 2013 и 2014 г., и смятам, че прекарах две чудесни лета. Колегите ми се постараха да ми предадат възможно най-много от знанията си. Организирахме си много извънработни събирания с колеги и съ-стажанти. Днес, макар да съм част от служителите, си припомням това време, като от две години се включвам в стажантския практикум на студентите от НБУ, специалност „Керамика и стъкло“. Като приключи работния ми ден се потапям с тях в изкуството.

Сега сте експерт „Идеален път“ в завода за санитарна керамика.  Какви са приликите и разликите между стажа тогава и реалната работа днес?

По време на двете стажантски лета бях в същия отдел, в който работя от 2016 г. Тогава помагах на колегите си доколкото е възможно и изпълнявах лесни задачи, които все пак им бяха от голяма помощ. Слушах със страх за проектите и работните групи, които колегите ми водеха. Звучеше ми плашещо.

Към днешна дата аз съм една от тях, участващите и водещите такива работни групи.

С какво се гордеете? Споделете един ваш успех в работата?

Работата като експерт „Идеален път“ налага общуване с много хора. Често провеждаме обучения на различни теми на хората от производството и поддръжката. Успях да овладея притеснението да говоря пред много хора. Научих се да нося отговорност, да приемам без страх нови задачи и предизвикателства, да се справям с организирането на собствената си работа, която се състои от множество и различни задачи. Да спазвам срокове. Да работя с данни.

Гордея се с всяко нещо, на което съм се научила тук. Всичко това е успех за мен. Успехът е в знанието, последователността и желанието за надграждане.

Какво пожелавате на нашите колеги?

Първото нещо, което бих пожелала на всички колеги, в тези времена на сложна епидемиологична обстановка, е здраве за тях и семействата им. Също така много положителни емоции, спокойна работна обстановка и достатъчно свободно време за всички техни хобита и дейности, които им носят удовлетворение.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).