Споделено от Михаил Йонков за лятната стажантска програма до… ръководител дейност „Външна логистика“

Какво си спомняте от времето, когато бяхте стажант?

Радушното посрещане, голямото търпение, отделеното време и внимание, както и позитивното отношение на целия екип на Счетоводния отдел с ръководител Тодорка Петрова. Радвам се, че успях да изградя отлични професионални взаимоотношения, не само с този екип, а и с много други колеги, които са ми помагали и продължават да ми помагат в работата, тъй като с много от тях контактувам всеки ден и до сега. Благодарение на тези почти два месеца, в които бях на стаж и в които успях да се докосна до работата в такава голяма фирма, разбрах защо „ Идеал Стандарт – Видима“ е предпочитан работодател. Това ми помогна в моята професионална ориентация след това.

Сега сте ръководител дейност „Външна логистика“. Какви са приликите и разликите между стажа тогава и реалната работа днес?

Радвам се, че заводът за санитарна арматура продължава да бъде важен фактор в икономическия живот не само на нашия град и област, но и на национално ниво. Работата продължава да е все така интензивна, като предполагам и предизвикателствата са били ежедневие тогава, както е в момента, когато вече се сблъсквам с тях. Опитвам се да ги преодолявам заедно с всички колеги, най- вече с тези от екипа на дейност „Външна логистика“. Разликите идват основно от отговорностите на позицията, която заемам в момента; от големите промени, през които преминаваме сега и разбира се, от позатихващия младежки ентусиазъм, заменен от опита и няколкото бели косъма в косите. (Смее се)

С какво се гордеете? Споделете един ваш успех в работата?

Гордея се с екипа на дейност „Външна логистика“, който успява да се справя с всички предизвикателства, пред които сме изправени в последните две години. Вярвам, че с общи усилия ще извървим пътя, който сме си начертали и ще постигнем желания съвременен облик на тази важна част от завода са санитарна арматура, усещайки силната подкрепа на ръководството на завода в лицето на г-жа Мариана Петрова и г-н Емил Гатев и разбира се, търпението на всички други колеги. Много неща бяха направени през последните години, но ако трябва да съм по-конкретен ще посоча изграждането на нов и модерен склад за закупни материали на територията на площадката в с. Градница.

Какво пожелавате на нашите колеги? 

Предвид ситуацията най- вече да са здрави, да бъдат отговорни, пазейки себе си, близките и колегите си; да са сме позитивни, за да може да преодолеем този труден за всички момент и заедно да продължим да пишем историята на нашия завод и нашия град.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).