Ирен Георгиева споделя за лятната стажантска програма до… експерт „Логистика импорт и експорт“

Какво спомняте от времето, когато бяхте стажант?

Започнах стажа си през 2018 година с голямо желание и ентусиазъм. Най-трудно ми беше в началото, когато се чувствах несигурна сравнение с колегите, които са дългогодишни професионалисти в своята област. Именно чрез тяхното добро и приятелско отношение бързо навлязох в динамичната работна среда.

Сега сте експерт „Логистика импорт и експорт“, Митническо обслужване. Какви са приликите и разликите между стажа тогава и реалната работа днес?

По време на стажа придобих практически знания – работа с програми, термини и документи. Имах възможността да наблюдавам отблизо как функционира един екип, къде са предимствата и недостатъците на подобен тип организация, доколко важна е комуникацията с колеги не само професионално, но и на личностно равнище. Реалната ми работа днес  в Дистрибуционен център е свързана със самостоятелно вземане на решения по изготвянето на документите за международен превоз, митнически декларации, изготвяне на сертификати за произход на стоките.

С какво се гордеете? Споделете един ваш успех в работата?

Аз съм горда от перспективата да работя за тази компания, която знам, че разполага с чудесен екип от професионалисти. Всеки ден има ново предизвикателство, свързано с динамичната международна обстановка и всеки един от нас трябва да реагира своевременно с актуалното законодателство и международни спогодби. Гордея се, че работя точно с този ръководител и точно с тези колеги.

Какво пожелавате на нашите колеги?

Пожелавам им най-вече здраве, да бъдат отговорни и да вършат съвестно своите задължения. Нека има по-малко стресови ситуации и работата да върви с лекота.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).