Иван Пенчев за времето от лятната стажантска програма до… ръководител на участък „Сушене“ в завода за керамика

Лятната стажантска програма в „Идеал Стандарт – Видима“ внася едно особено преживяване в компанията вече повече от 25 години. Преживяване, наситено с предаване на знания и опит. Преживяване, изпълнено с емоции, смях, отговорности и много „първи“ неща. Стажът е начинът младите да открият дали това е професионалният път, който да поемат или да продължат в друга посока. За някои това е моментът, в който приемат да станат част от компанията. В поредица от интервюта ще ви запознаем с колеги с над 25-годишен стаж, други с десет, пет или само с половин година, но всички те са били част от младото стажантско ято. Ще ви срещнем с Иван Пенчев, ръководител участък „Сушене“ в завода за санитарна керамика.

Какво си спомняте от времето, когато бяхте стажант?

Спомням си, че когато за пръв път влязох в завода за санитарна керамика, той ми се струваше огромен и определено можех да се загубя. Благодарение на това, че бях стажант, а после и назначен към отдел „Идеален път“ и неминуемо покрай различните работни групи се докоснах до повечето производствени зони и вникнах по-детайлно в естеството на работа. Определено работата в „Идеален път“ ми беше много интересна, научих много неща свързани с лийн производството, които със сигурност ще са ми полезни занапред.

Сега сте ръководител на участък „Сушене“ в завода за санитарна керамика. Какви са приликите и разликите между стажа тогава и реалната работа днес?

В момента съм ръководител на участък „Сушене“ в завода за санитарна керамика. Приликите са, че и тогава и сега работим за подобрение на производствените процеси и за поддържане на стандартна работа. Разликата е работата с хора, това че в един момент се запознаваш с живота на още 32 човека. Според мен не е възможно да има взаимоотношения ръководител-подчинен без да си обвързан до някаква степен с личния живот на тези хора и без да си съпричастен към техните лични проблеми.

С какво се гордеете? Споделете един ваш успех в работата?

Гордея се с това, че въведохме електронна изтегляща система в участък „Сушене“. Отчетността става по електронен път, използваме таблети и имаме възможност да проследяваме процеса по-детайлно.

Какво пожелавате на нашите колеги?

Пожелавам на нашите колеги и техните семейства да са живи, здрави и да спазват всички необходими мерки, за да се предпазят от „Ковид 19“, защото вече всички се убедихме, че нещата не са за подценяване.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).