Изделията на студентите от НБУ готови за изложба


След творческия практикум на студентите от специалност „Керамика и стъкло“ в завода за керамика на „Идеал Стандарт – Видима“ през февруари, произведенията им трябваше да преминат през етапите сушене и изпичане, за да бъдат представени на изложба. Извънредното положение забави това, но дългоочакваният момент настъпи и изделията са вече подредени в завода за керамика.

За седма поредна година заводът за керамика посрещна студентите от НБУ София. Единадесет студенти и трима преподаватели, в периода от 10 до 14 февруари, се потопиха в атмосферата на завода за керамика и се докоснаха до тънкостите на производствения цикъл на керамичното производство.

С фантазия, артистичен усет и под методическите насоки на доц. Моника Попова, те превърнаха нашите изделия в произведения на изкуството. Очакваме с нетърпение предстоящата изложба в Нов български университет.

About Vidima
Ideal Standard International е един от водещите производители на висококачествени цялостни решения за банята, както за жилищни, така и за търговски и здравни сгради. Базирана в Брюксел, Белгия, частната компания е работодател на близо 9 500 души; управлява 18 производствени обекта и продава в над 60 страни в Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки най-нови технологии и работейки със световно-известни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за банята в няколко продуктови категории като керамични изделия, смесителни батерии, акрилни вани, мебели и аксесоари. Продуктите на компанията се търгуват под наложилите се международни и местни марки Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) и Vidima (Източна Европа).